Hava Durumu

Kobe Bryant duvar kağıdında büyük bir açık keşfedildi

Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Los Angeles Lakers ve NBA'in efsane basketbolcusu Kobe Bryant, kripto para madencilerinin hedefi haline geldi. Kobe Bryant duvar kağıdına Trojan yüklendi ve kullanıcılar hedef haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2020 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2020 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kobe Bryant duvar kağıdında büyük bir açık keşfedildi

Kobe Bryant duvar kağıdı kripto para madencilerinin hedefinde

26 Ocak 2020 tarihinde beklenmedik şekilde aramızdan ayrılan Kobe Bryant, insan olarak önemli bir değer olsa da bazı krizi fırsata çevirmeye çalışan insanların hedefi haline geldi.

İnsanların NBA efsanesi hakkındaki hassasiyetinden yararlanmak isteyen bazı kişiler, Kobe Bryant duvar kağıdı içerisine cyrptojacking yazılımı yerleştirdi. Bu yazılım sayesinde, kullanıcıların cihazlarında bulunan işlemci, onların haberi olmadan kripto para madenciliği için kullanılabiliyordu.

Microsoft Security Intelligence tarafından Twitter'da paylaşılan durumda kripto para madenciliği script'i içeren ve Kobe Bryant duvar kağıdı olarak görünen zararlı bir HTML dosyasının bulunduğunu ve indirilmemesi gerektiğini açıkladı. MSI, HTML dosyasını Trojan olarak tanımladı.

MSI, bu tür tehditlerin engellenebilmesi için önemli bir adım atıldığını da dile getirdi. Buna göre Windows Defender SmartScreen uygulaması, bu keşiften sonra Kobe Bryant duvar kağıdında bulunan kripto para madenciliği yapan bu siteyi engelleyebilecek. Bununla beraber cryptojacking yazılımı da devre dışı bırakılabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.