Hava Durumu

Koca değil canavar!

Samsun'da kocası tarafından, 4 yaşındaki oğlunun gözleri önünde 8 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Sevim Çon, yaşadığı dehşeti anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koca değil canavar!
Ölümden dönen genç kadın, eşinin daha önce de kendisini tinerle yaktığını ve hastaneye gidince 'üzerine kaynar su döküldüğünü' söylediğini itiraf etti.


Edinilen bilgiye göre, Canik ilçesinin Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ikamet eden inşaat işçisi 4 çocuk babası Mehmet Çon (34), yaklaşık bir hafta önce İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Bora Sokak'taki Kefeli Pasajı'nda bir kafe buluştuğu, kendisinden boşanmak isteyerek evi terk eden 15 yıllık eşi Sevim Çon'u (29) 4 yaşındaki oğlunun gözleri önünde 8 yerinden bıçaklayarak ağır yaralanmıştı. Olaydan sonra tutuklanan öfkeli kocanın eşini 4 yaşındaki çocuğunun önünde bıçaklama anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilmiş ve olay, Türkiye'de infiale sebep olmuştu.


Gazi Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde bir haftadır tedavi altında bulunan Sevim Çon, sağlık durumu iyiye gittiği için servise alındı. Hastanenin özel bir odasında tedavisi devam eden Sevim Çon, yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlattı ve eşinin kendisini suçlamasına cevap verdi.

Yaşadığı dehşeti anlatan Sevim Çon, "Bizim evliliğimiz, yanlış yapılan bir evlilikti. 14 yaşında evlendim. Onun sıkıntısı onun zorlukları ve geçim şartları... 4 tane çocuk. Psikolojik olarak ikimizde normal değildik. Aşırı derecede kıskançtı ve şiddet görüyordum. Bizde devamlı şiddet vardı. Daha önce gördüğüm şiddetlerden dolayı polise şikayette bulunamadım. Hep sustum, her şeyi kendi içimde yaşadım. Büyüklerimiz üzülmesinler, duymasınlar, 'adamın kızı geri geldi' demesinler diye hep sustum. İnsan açlığa bile çocukları için göz yumuyor ve bazı şeylerde susuyor. Daha önce de şiddet uyguladığı için evden gitmiştim. Şiddet uygulayıp, üzerime tiner döküp ateşe verdi. Yaralanıp hastaneye gittim ve 'su döküldü' dedim.

'Tiner döktü beni yaktı' diyemezdim. Bacaklarımda, ellerimde ve anlımda tiner yakınlarının izleri var. Tiner yanığından dolayı 1-2 ay kendime zor geldim. Evde tedavi gördüm, hastanede görmedim. Hastanede gidemedim. Gidince de 'sudan yandı' diyerek eve geldim. En son şiddet olayları canımdan bezdirdi ve evi terk ettim.

5 gün boyunca yanımdaki 4 yaşındaki çocukla kendisini telefonla konuşturdum. 3 çocuğum babasıyla idi, küçük olan benim yanımdaydı. Telefonda bana 'çocuğu bana getir, hepsi bir arada dursun' dedi. Ben de 'tamam' dedim. 'Çocuğu sana vereyim ama anlaşmalı boşanalım' dedim. Olay günü adliyeye gittim. Aile mahkemesine boşanmak için dilekçe yazdım. Dediler ki, 'parayla'. 'Param yok' dedim. Bana 'baroya git' dediler. Baroya gidip avukat istedim. Bana kağıt verdiler. Eşimi aradım ve 'gel çocuğu al' dedim.

Çocuğu almaya geldi. Kafenin kapısından içeri girdi ve 'seni özledim' diyerek çocuğu kucakladı. Koynundan bıçak yere düştü. Bıçağı almaya çalıştım. Bıçağı benden önce aldı. 'Çocuğun yanında yapma' dedim. O kadar dediğimi hatırlıyorum. Ondan sonra bıçak darbeleri geldi. İleri doğru giderek 'çocuğu kurtarın' diye bağırdım. Çocuğumun beni bu halde görmesini istemedim" dedi.

Eşinin kendisini internette başkaları ile görüşüp atlattığı iddiasına cevap veren Sevim Çon, "Ben bilgisayarın tuşuna basmayı bile bilmiyorum. Teknoloji gelişti. Eğer iddia ettiği doğru ise kiminle ne yazıştığımı bulabilirler. Sadece kendisini kurtarmak için iftira atıyor. Eşimden ayrılmak istediğimi aileme söyleyemedim. Ağabeyim ve ablam eşinden ayrılmıştı. Bir de ben eşimden ayrılmak istediğimi aileme söyleyemezdim" diye konuştu.

Hastanede yaralı kız kardeşinin başından ayrılmayan Seher Sayın (33) ise "Bize bu zamana kadar şiddet gördüğüne dair hiçbir şey söylemedi. Olaydan habersizdik. Maddi durumları iyi olmadığı için geçinemiyorlar diye düşünüyorduk. Bıçaklandıktan sonra yaşadığı dehşetleri anlattı" şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.