Hava Durumu

Kocasını sevgilisine öldürttü

GAZİANTEP'te, geçen yıl Mart ayında kaybolduktan sonra kendisinden haber alınamayan 1 çocuk babası 27 yaşındaki Bülent Akay'ın, eşi ve eşinin sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Tabancayla başına ateş edildikten sonra cesedi kuyuya atılan Akay'ı öldürdüğü iddia edilen eşi ile eşinin sevgilisi ve kendilerine yardımcı olan arkadaşları ile Suriye'ye kaçmak isterken polis tarafından yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kocasını sevgilisine öldürttü

İşsiz Bülent Akay, geçen yıl 15 Mart'ta ortadan kayboldu. Akay'dan bir süre haber alamayan ve telefonlarına ulaşamayan yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. İhbarın ardından başlatılan çalışmalardan sonuç alamayan polis, evliliğinde sorunlar bulunan Nurcan Akay'ın eşi Bülent Akay'ın kaybolmasından önce ve daha sonra 27 yaşındaki Resul Kurtaran ile gönül ilişkisi yaşadığını saptadı. Bunun üzerine polisler Nurcan Akay ile Resul Kurtaran'ı izlemeye aldı.

CİNAYET ŞÜPHESİ ÖN PLANA ÇIKTI

Kaybolan Bülent Akay'ın eşi Nurcan'ın bir süre sonra Resul Kurtaran ile birlikte yaşamaya başlaması polislerin dikkatini çekti. Genç kadının rahatlığı ve geçmişten bu yana süren gönül ilişkisinin, kaybolan Bülent Akay'ın öldürülmüş olma ihtimalini gündeme getirmesi üzerine polis, Nurcan Akay ile Resul Kurtaran'ın telefonlarını da dinlemeye aldı. Polis, bu gelişmenin ardından Nurcan Akay ile Resul Kurtaran'ın ifadesine başvurdu ama bir sonuca ulaşamadı. Polisler, sık sık telefonla konuşan ikilinin, güvenlik güçlerinin takibi ve sorgulamalarından dolayı yurt dışına gitmek istediklerini belirledi.

SURİYE'YE GİTME HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR

Polis, bu gelişme sonrası savcılık kararı ile operasyon için düğmeye bastı. Suriye sınırındaki Kilis'te bir eve yapılan baskında Nurcay Akay, Resul Kurtaran ve kendilerine cinayette yardımcı olduğu öne sürülen Ali Baran gözaltına alındı. Polise yakalanmamak için, yasa dışı yollardan iç karışıklığın sürdüğü Suriye'ye geçmeye hazırlık yaptıkları ileri sürülen 3 şüpheli gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Gaziantep'e getirildi.

'UYURKEN BAŞINA ATEŞ EDİP ÖLDÜRDÜ'

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Nurcan Akay, eşini sevgilisi olan Resul Kurtaran'ın öldürdüğünü söyledi. Evliliğinde sorunlar yaşadığı dönemde tanıştığı Resul Kurtaran'ın öldürdüğü eşinin cesedini 2 gün evde sakladıklarını itiraf eden Nurcan Akay polisteki ifadesinde şunları anlattı:

"Teyzemin oğlu olan Bülent ile 2008 yılında evlendik. Daha sonra Bülent'in çalışmamasından dolayı sorunlar yaşamaya başladık. Sık sık kavga ediyorduk ve birkaç kez evi terk ettim ama yakınlarımızın araya girmesiyle yeniden döndüm. 2010 yılında eşimle sorunlar yaşadığımız dönemde Resul ile tanıştık ve gönül ilişkisi yaşamaya başladık. Resul ile birlikte yaşamak istiyorduk ve Bülent'i öldürmeyi kararlaştırdık. Olay günü Bülent eve alkollü geldi ve hemen yatağa geçip uyudu. Gece yarısı daha önce verdiğim anahtarla kapıyı açan Resul eve geldi. Yatak odasında uyuyan Bülent'in başına tabancayla ateş ederek öldürdü. Sonra Bülent'in cesedini banyoya taşıdık ve 2 gün boyunca burada sakladık. 2 gün sonra Resul gece yarısı arkadaşı olan Ali Baran ile eve geldi ve cesedi dışarı çıkarıp Ali'nin otomobili ile götürdük. Cesedi Kilis yolundaki boş bir arazide bulunan kuyuya attık. Son zamanlarda Resul ile birlikte yaşamaya başladık. Polisin olayı çözmeye başladığına dair kuşkularımız artınca yurt dışına gitmek istiyorduk ama yakalandık."

SEVGİLİSİ DE İTİRAF ETTİ

Nurcan Akay'ın sevgilisi Resul Kurtaran'ın da, sorgusunda cinayeti itiraf ettiği belirtildi. Kurtaran'ın, öldürülen Bülent Akay'ın cep telefonunu alarak şehir dışına çıktığı ve Nurcan Akay'a, SMS göndererek cinayeti gizlemeye çalıştığı da ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Ali Baran'ın ise sorgulamasında cinayeti işlemediğini sadece cesedin kuyuya atılmasına yardımcı olduğunu söylediği kaydedildi.Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan 3 şüpheli 'Kasten ve planlayarak adam öldürmek' ve 'Cinayete yardım' suçlarından adliyeye sevk edildi.

KUYU BULUNDU, CESET ÇIKARILACAK

Polisler, gözaltına alınan 3 şüphelinin ifadesi ve yer göstermeleri doğrultusunda Burç bölgesinde bulunan kuyularda öldürülen Bülent Akay'ın cesedinin bulunması için çalışma başlatTı. Araştırma sonunda Bülent Akay'ın atıldığı kuyunun saptandığı ve cesedin gün içerisinde yapılacak çalışma ile çıkarılacağı bildirildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.