Hava Durumu

Kocasını sevgilisine öldürttü

ANTALYA'da, geçen yıl 6 Ağustos'ta 54 yaşındaki Osman Nuri Çelebi'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Şuayip Şen ile onu azmettirerek, eşini öldürttüğü öne sürülen sevgilisi 44 yaşındaki Safiye Çelebi, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kocasını sevgilisine öldürttü

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında son kez savunma yapan Safiye Çelebi, sevgilisi Şuayip Şen'in bıçaklayarak öldürdüğü eşi Osman Nuri Çelebi'nin kendisine karşı çok ilgisiz olduğunu öne sürdü. Safiye Çelebi, 25 yıllık eşi Osman Nuri Çelebi ile mutlu bir evlilikleri olduğunu, ancak son zamanlarda kendisine karşı ilgisiz davrandığını belirtti. Kızına şantaj yapan bir kişinin eşine, "Bana karını gönder" dediğinde bile eşi Osman Nuri'nin 'kılını dahi kıpırdatmadığını' öne süren Safiye Çelebi, "Eşim bana karşı bu kadar ilgisizdi. Şuayip'le tanıştığımda onun ilgisiyle kendime geldim. Ama Şuayip'i eşimi öldürmesi için azmettirmem söz konusu bile olamaz. Şuayip, eşimle ilişkimizin durumunu görünce kendiliğinden harekete geçmiş ve eşimi öldürmüş" dedi.

KEŞKE BEN ÖLSEYDİM

Şuayip Şen ise mahkeme heyetine üniversite 4. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, "Üniversite okumanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Gece çalışıp, gündüz okula gidiyordum. Kimse geleceğini ateşe atmaz. Keşke maktul değil ben ölseydim" diye konuştu.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Mahkeme heyeti sanıkların ifadesini aldıktan sonra kısa bir ara verdi ve ardından kararını açıkladı. Mahkeme Osman Nuri Çelebi'yi bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf eden Şuayip Şen'i 'Canavarca bir hisle insan öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Şuayip Şen, Osman Nuri Çelebi'yi öldürmek amacıyla, kızı H.Ç.'nin evine girdiği için 'Mesken masuniyetini ihlal' suçundan 10 ay, aynı evden cep telefonu çalmak suçundan da 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, öldürülen Osman Nuri Çelebi'nin eşi Safiye Çelebi'yi de, sevgilisi Şuayip Şen'e eşini öldürmeye azmettirdiği gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme Başkanı, sanıkların cezalarında hiçbir indirim yapmadıklarını da açıkladı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Ankara'da yaşayan Safiye Çelebi, olay tarihinden 1 yıl kadar önce müzik yayını yapan bir televizyon kanalında yayınlanan alt yazıda, kadın arkadaş arayan kişilerin telefon numaralarından birine mesaj göndererek, Mersin Üniversitesi'nde okuyan Şuayip Şen ile tanıştı. İkili bir süre telefonla görüştükten sonra Şen, Ankara'ya giderek Safiye Çelebi ile birlikte olmaya başladı. İddiaya göre, Safiye Çelebi, üniversite öğrencisi sevgilisi Şuayip Şen'e eşinin birçok gayrimenkulü olduğunu, onu öldürürlerse hem rahat görüşebileceklerini hem de malların sahibi olacaklarını söyledi. Bunun üzerine plan yapan ikili, Osman Nuri Çelebi'yi öldürmek için fırsat kollamaya başladı.

Osman Nuri Çelebi ve Safiye Çelebi 4 Ağustos 2012 tarihinde Antalya'da oturan ve o dönemde evli olan kızları H.Ç.'yi görmek amacıyla Antalya'ya geldi. Safiye Çelebi önceden yedek anahtarını yaptırdığı kızı H.Ç.'nin evinin anahtarlarını Şuayip Şen'e verdi. 6 Ağustos gecesi Osman Nuri ve Safiye Çelebi kızlarıyla birlikte dünürlerinin evine ziyarete gitti. Safiye Çelebi, ilaçlarını evde unuttuğunu bahane ederek, eşi Osman Nuri Çelebi'yi ilaçlarını alması için kızının evine geri gönderdi. Bu sırada Şuayip Şen, yedek anahtarla eve girip, Osman Nuri Çelebi'yi bekledi ve eve gelen Osman Nuri Çelebi'yi bıçaklayarak öldürdü. Şuayip Şen, Çelebi'nin cep telefonunu da çalıp, olay yerinden kaçtı.

CİNAYET FİLMİ İZLERKEN YAKALANDILAR

Polis, yaptığı araştırmada Safiye Çelebi'nin yasak aşkını ortaya çıkarıp, telefon konuşmalarını takibe aldı. Polisin araştırması sonucu, ikilinin Ankara'da bir ev kiraladığı, giderleri Safiye Çelebi'nin karşıladığı ortaya çıktı. Polis Ankara'ya giderek, iki sevgilinin kaldığı eve baskın düzenledi. O sırada 'Katilin Yüzü' adlı cinayet filmini izleyen Safiye Çelebi ve Şuayip Şen yakalandı.

Antalya'ya getirilen sanıklardan Şuayip Şen ifadesinde, "Safiye benimle rahat görüşmek ve kocasının gayrimenkullerine konmak için beni azmettirdi ve kocasını öldürttü" derken, Safiye Çelebi, "Şuayip kocamdan rahatsız oluyordu, 'Onu ortadan kaldırırsak aramızda hiçbir engel kalmaz, daha rahat ederiz' diyordu. Cinayeti o planladı, ben azmettirmedim" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.