Hava Durumu

Kocasının 20 yıl boyunca tecavüzüne uğradı...

ABD'de federal bir yargıç, sığınma hakkı davası sürerken sınır dışı edilen El Salvadorlu bir kadınla ilgili Adalet Bakanı Jeff Sessions hakkında işlem yapılabileceğini açıkladı. Kadın, kocasının kendisine 20 yıldır tecavüz ettiğini iddia ediyordu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kocasının 20 yıl boyunca tecavüzüne uğradı...

ABD'de federal yargıç Emmet Sullivan, sığınma hakkı ile ilgili temyiz davası sürerken sınır dışı edilen El Salvadorlu bir kadınla ilgili Adalet Bakanı Jeff Sessions hakkında işlem başlatılabileceğini açıkladı.

UÇAKTAN İNMEDEN GERİ GETİRİLDİ

Yıllarca kocasının tecavüzüne uğradığını söyleyen ve mahkeme kayıtlarında adı "Carmen" olarak geçen kadın, hakim kararıyla, çocuğuyla birlikte uçaktan inmeden ABD'ye geri getirildi.

Aynı hakimin, sınır dışı olayıyla "mahkemeyi görmezden gelindiği" gerekçesiyle Adalet Bakanı Jeff Sessions hakkında da işlem başlatabileceğini söylediği bildiriliyor.

MAĞDUR KADIN SIĞINMA BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU

Jeff Sessions'ın uygulamaya koyduğu sıkılaştırılan sığınma hakkı kriterleri çerçevesinde "aile içi şiddet ya da çete şiddetine maruz kalmak sığınma hakkı için yeterli bir kriter olmaktan" çıkarılmıştı.

ABD'de tecavüz ve şiddet mağduru olduğu için sığınma hakkı elde on binlerce göçmen bulunuyor.

El Salvadorlu kadın da bu kriter üzerinden sığınma hakkı başvurusunda bulunmuştu.

"UÇAĞI GERİ DÖNDÜRÜN"

Ülkede göç mahkemeleri Adalet Bakanlığı'na bağlı. Amerikan Sivil Haklar Birliği (ACLU) El Salvadorlu anne ve kızının sınır dışı kararını temyiz etmişti.

Ancak mahkeme süreci devam ederken Carmen ve kızının sınır dışı edildiği ortaya çıktı. Yargıç Emmet Sullivan, bunun kabul edilemez olduğunu söyleyerek uçağın geri döndürülmesi talimatını verdi.

Kararın verildiği saatlerde uçağın indiği ve kadınla çocuğun uçaktan indirilmeden Teksas'a getirildiği belirtildi.

Fabrika işçisi Carmen, 20 yıl boyunca kocasının tecavüzüne uğradığını ve daha önce bazı iş arkadaşlarını öldüren bir çetenin haraç isteyerek kendisini tehdit ettiğini söyleyerek Haziran'da ABD'ye sığınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.