Hava Durumu

Komedyen Atalay Demirci hakim karşısında... Bu görüntü soruldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklanan komedyen Atalay Demirci'nin yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Komedyen Atalay Demirci hakim karşısında... Bu görüntü soruldu

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Demirci ile avukatı ve yakınları katıldı. Mahkeme Başkanı Cem Boztaş, dijital materyallere ilişkin cevabın gelmediğini, Demirci'nin ByLock kaydının bulunmadığına ilişkin yazının mahkemeye gönderildiğini belirtti. Duruşmada, Demirci'nin arkadaşı Murat Kaygusuz, tanık olarak dinlendi.

Demirci'nin Dünya Radyo'da çalıştığı dönemde, radyonun FETÖ'ye ait olduğunu bilmediğini ileri süren Kaygusuz, şunları söyledi:
"Radyodan bir miktar para istediler, Atalay vermeyince dışladılar. Radyo'dan ayrılınca da Zaman Gazetesi'ne ilan verdiler, Atalay'ı hain ilan ettiler. Daha sonra Atalay, düğün salonu işletti ve küçük gösteriler yaptı. 2012-2013 arasında 'Yetenek Sizsiniz' programına kadar bu yapıyla ilişkisi yoktu. Yarışmada birinci olunca Bugün TV ya da Samanyolu TV'de program yapmasını istediler. Atalay da yarışmayı düzenleyen kanalla sözleşmesi olduğu için bunu reddetti. Daha sonra da tweet hesabı hacklendi."

Mahkeme Başkanı Boztaş, Demirci'nin ABD'deki görüntülerini sorması üzerine Kaygusuz, "Atalay'a görüntüleri sorduğumda, 'Amerika'ya gittiğimde bana, 'Vatan hasreti çeken hoca efendiye gösteri yapın dediler, ben de yaptım dedi.' başka bilgim yok." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dijital materyallere ilişkin yazının beklenmesine ve Bank Asya'da hesabı olup olmadığının sorulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Demirci, mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak, 17 Ağustos 2017'de yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle tahliye edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.