Hava Durumu

Komşuda ortalık kan gölü!

Irak'ın başkenti Bağdat ile güney kentlerinde "yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu" nedeniyle başlayan gösterilerde ölü sayısı 44'e yükseldi. Öğle saatlerinde polislerin protestoculara ateş açtığı haberi geldi. Bir ağır yaralı var.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Komşuda ortalık kan gölü!

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden gösterilerde 44 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı.

Irak'ta göstericiler, ülkedeki işsizlik ve yolsuzluğu eleştirmek için 4 gündür eylem yapıyor. Mevcut hükümetin devrilmesini isteyen göstericiler, polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kalıyor.

POLİS, GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇIYOR

Görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre; polis ekipleri, göstericileri dağıtmak için ateş açıyor.

Bağdat ile ülkenin güneyindeki bazı kentler 1 Ekim'den bu yana hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor.

Gösteriler nedeniyle Bağdat'ın yanı sıra Zikar (Nasiriyye), Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

NE OLMUŞTU?

Bağdat ile ülkenin güneyindeki bazı kentler 1 Ekim'den bu yana "işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğu"nun protesto edildiği hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor.

Gösteriler nedeniyle Bağdat'ın yanı sıra Zikar (Nasiriyye), Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Irak İnsan Hakları Örgütü yaptığı açıklamada, gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısını 35 olarak açıklamıştı. Sayı, 4 Ekim Cuma itibariyle 44'e yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.