Hava Durumu

Konsomatrislere ilişki teklif ettikten sonra...

Müşteri gibi gittikleri gece kulübünde yiyip içip konsomatrislere ilişki teklif ettikten sonra kulübün sahiplerine “fuhuş için yer temin etme” davası açtıran polislerin hazırladığı tutanağı hâkim geçerli saymadı. Hâkim, “Acemisiniz. Konsomatrisle fuhuş olmaz” diyerek beraat kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Konsomatrislere ilişki teklif ettikten sonra...

İstanbul Ataşehir’deki bir gece kulübünde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine 4 polis, 5 Ağustos 2014 gecesi müşteri olarak bu adrese gitti. Polis memurları masalarına gelen kadınlar ile yemek yiyerek, Alkol aldı. Masaya gelen her bir kadının 4 kadeh alkol alması gerektiğini öğrenen polis, hem istenilen miktarda alkol sipariş etti hem de kadınlarla fuhuş pazarlığına girişti. Kadınlar ise “4 kadeh içki ısmarla. Mekândan çıktıktan sonra düşünürüz” yanıtını verdi. 4 polis memuru, bu pazarlığın ardından bir tutanak tuttu ve 900 lira hesabı ödemeden işyeri sahipleri ile kadınları gözaltına aldı. Kadınlar ifadelerinde, masaya konsomasyon için gittiklerini, masadakilerin birliktelik istemeleri üzerine işyerlerinden çıktıktan sonra bu teklifi kabul edebileceklerini söylediklerini anlattı.
 
‘İŞYERİNDE FUHUŞ OLMAZ’
 

İşyeri sahipleri Kazım Kekeç, Serdal Kancı ve Ali Akçalı ise işyerlerinde fuhuş için alan olmadığını, kadınların sadece masalarda konsomatris olarak görev aldıklarını ifade etti. Savcılık, işyeri sahipleri hakkında “fuhuş için yer ve imkân sağlama” suçundan 2’şer yıldan 4’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada, sanık işyeri sahipleri, müesseselerinde kesinlikle fuhuş yapılmadığını belirterek, “Masadaki beyler, kızlarla bire bir ilişki kurmuş, arkadaşlık teklif etmişler. Dışarıda görüşmek için anlaşmışlar. Buna bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Biz kesinlikle aracı olmuş değiliz. İşyerimizde oda ve yatak bulunmaz. Üstelik gelen 4 polis inanılmaz şekilde yiyip içti. Her şeyden istediler. 900 lira hesabı da ödemediler. Bir sürü viski içtiler” diye konuştu.
 
‘VİSKİNİN HELALİ Mİ OLUR?’
 
Bunun üzerine hâkimin “Eee ne olacak o para şimdi” sorusuna sanıklardan Serdal Kancı, “Helali hoş olsun, ne diyelim?” yanıtını verdi. Hâkim de “Viskinin helali mi olur?” dedi. Konsomatrisler ile fuhuş pazarlığı yapan polislerin acemice davrandığını, konsomatrislik ile fuhuşu karıştırdıklarını ifade eden hâkim, “bire bir bir kadınla anlaşmanın sanıklara suç yüklemeye neden olamayacağını” bildirerek 3 işyeri sahibi hakkında beraat kararı verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.