Hava Durumu

Konya'da süper maç

Geçen sezonun Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Akhisarspor Süper Kupa için saat 20.45'te kozlarını paylaşacak. Zorlu mücadele ATV ekranlarından canlı yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2018 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2018 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Konya'da süper maç

DÜDÜK ÇAKIR'DA

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Süper Kupa sahibini buluyor. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Akhisarspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Saat 20.45'te başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak mücadelede FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ümit Öztürk olacak. Bu önemli müsabakada ayrıca Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi de kullanılacak.

AKHİSAR İLK KEZ

Galatasaray, Süper Kupa'da 8'inci, Akhisarspor ise ilk kez mücadele edecek. İlk olarak 2006 yılında Almanya'nın Frankfurt şehrinde Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan kupada Siyah Beyazlılar kupayı ilk kazanan ekip olurken, son olarak ise Konyaspor kupayı müzesine götürdü. Süper Kupayı en çok alan ekip ise Galatasaray oldu. Sarı Kırmızılılar, kupayı 2008, 2012, 2013, 2015 ve 2016 yıllarında toplam 5 kez havaya kaldırdı. Fenerbahçe'nin 3 kez kazandığı kupayı, Beşiktaş, Trabzonspor ve Atiker Konyaspor ise birer kez havaya kaldırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.