Hava Durumu

Konya'daki büyük yangın kontrol altına alındı

Konya'da marangozlar sanayisi sitesinde yangın çıktı. Bir iş yerinde başlayan ve yakındaki iş yerlerine de sıçrayan yangında büyük çapta maddi zarar meydana gelirken, yangın kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2018 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2018 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Konya'daki büyük yangın kontrol altına alındı

Yangın, saat 17.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Hacı Yusuf Mescit Mahallesi'nde bulunan Mar-San Sanayi Sitesindeki bir mobilya dekorasyon fabrikasında başladı. Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında alevler kısa sürede iş yerini sardı. Yangını görenler tarafından itfaiyeye haber verilmesinin ardından çok sayıda itfaiye ekibi sanayi sitesine yönlendirildi. Patlamanın da olduğu yangında fabrikadan yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı ve kent merkezinden de görüldü.

Yangın büyüyerek bitişikteki iş yerlerine de sıçradı. Yangında ahşap, kimyasal ve plastik sanayinden oluşan ürünlerin üretildiği 8 işyeri zarar gördü. Yangın söndürme çalışmalarına, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Konya 3. Ana Jet Üssü, Organize Sanayi Bölgesi, Orman Bölge Müdürlüğünden de söndürme ekipleri, TOMA'lar ve Orman Genel Müdürlüğünden gönderilen yangın söndürme helikopteri de katıldı. Polis ekipleri çevrede geniş çaplı tedbir alırken, sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri de hazır bekledi. Yangına toplam 91 araç ile 210 personel müdahale etti. Müdahale sırasında 5 kişi de dumandan etkilenmeleri sonucu hastaneye kaldırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.