Hava Durumu

Köprülerde lodos temizliği

Bursa’da iki gündür etkisini sürdüren lodos, köprü ve batçıkları çöplüğe çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2012 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2012 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Köprülerde lodos temizliği

Rögarların tıkanmaması için seferber olan Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), lodusun sürükleyek getirdiği yaprak ve kağıt parçalarını temizliyor.
Şehir merkezindeki bütün köprülü kavşak, batçık ve kuytu noktaları sabahtan bu yana temizleyen ekipler, Ankara yolunda trafiği tek şeride düşürerek çalışmalarını sürdürüyor. 7 ayrı ekiple sürdüren çalışmalarla, yağış sonrasında meydana gelebilecek su baskınları ve tıkanıklıkların önüne geçilmesi hedefleniyor. Merinos köprülü kavşağında yaşanan kısa süreli sıkışmanın temizlik çalışmasından kaynaklandığını gören vatandaşlar ise, bu temizliğin her lodos sonrasında yapılması gerektiğini söyledi. Ekipleri tebrik eden bazı vatandaşlar, bundan sonra batçıklardaki su baskınlarının artık yaşanmayacağını, suyun kısa sürede çekileceğini belirtti.
Belediye yetkilileri ise, vatandaşların ev ve dükkanlarının önündeki yağmur menfezlerinin çevresini temizlemesini isteyerek, "Vatandaşlarımız rögar kapaklarında biriken yaprak veya poşetleri temizlerse yağmurda hiçbir sıkıntı yaşanmaz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.