Hava Durumu

Korkan atlar Kordon’u birbirine kattı

İzmir’in Konak ilçesinde Türkçe Olimpiyatları korteji ve yol çalışmasından korkan faytona bağlı atlar, Kordon’u birbirine kattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2013 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2013 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkan atlar Kordon’u birbirine kattı

Alınan bilgiye göre, yolcularını alan fayton sürücüsü Osman Temen, Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı istikametine doğru atları sürmeye başladı. Atlar Gündoğdu Meydanı’na yaklaştığı sırada Türkçe Olimpiyatları Kültür Şenliği Korteji’nden ve yol yapım çalışmalarından korkarak koşmaya başladı. Çevrede bulunan vatandaşlar panikle etrafa kaçıştı. Gündoğdu Meydanı’nda şoförlük yapan taksici Murat Dalgın(41) idaresindeki 35 T 7137 plakalı taksiyle karşıdan gelen atları fark etmeyerek faytonla çarpıştı. Atların çarptığı takside hasar oluştu. Faytonun sıkışmasına rağmen hâla koşmaya çalışan atlar bu sefer eğerlerinden kurtularak kaçmaya başladı. Kurtulan atlar çevreye fazla zarar vermeden civarda bulunan diğer faytoncular tarafından yakalanarak fayton bekleme istasyonundaki direklere bağlandı. Olay sonucu kazayı hafif sıyrıkla atlatan faytoncu Osman Temen dışında kimsenin yaralanmaması sevindirdi.

Olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Fayton İşletmesi Veteriner Hekimi Oya Oral, fayton sürücüsü dışında kimsenin yaralanmamasını şans olarak değerlendirdi. Kordon’da faytonlar için uygun bir ortamın olmadığına dikkat çeken Oral, “Sonuçta biz canlı hayvanla iş yapıyoruz. Kordon’da yapılan alt yapı çalışmaları ve ne yazık ki araç trafiği işimizi daha da zorlaştırıyor. Hal böyle olunca kaza kaçınılmaz oldu. Umarım ilerleyen zamanlarda burada yapılacak düzenlemelerle Kordon daha huzurlu olur ve biz işimizi daha rahat yaparız” diye konuştu.

Olay sonucu hasar gören araç sürücülerinin zararlarının karşılanacağı belirtildi. Kaza sonucu polis tarafından işlemlere başlandığı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.