Hava Durumu

Korkulan oldu! Ülkeye o kentten giriş yaptı

Suriye-Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin’de paniğe yol açtı. Kentte oturanlar toz bulutlarının Musul üzerinden gelen asitli gaz olabileceğini belirterek tedirgin olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkulan oldu! Ülkeye o kentten giriş yaptı
Suriye-Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin’i de etkisi altına aldı. Merkez ve sınır ilçeleri Nusaybin ile Kızıltepe’de görüş uzaklığı yer yer 200 metrenin altına düştü. Rüzgarla birlikte Mardin’i aniden kaplayan toz bulutları ekili alanları, meyve ağaçlarını ve üzüm bağlarını olumsuz yönde etkiledi. Kent sakinleri toz bulutları nedeniyle evlerinden dışarı çıkamaz hale geldi. Gündüz  havanın kararmasıyla birlikte sokak lambaları yakılırken, trafikte hareket halindeki araçlar ise, farlarını açmak zorunda kaldı. Dışarı çıkan bazı kişiler gün ortasında adeta akşamı yaşadı.

Mardin’de sık sık toz fırtınasına şahit olduğunu belirten Mehmet Baran, tozdan dolayı dışarı çıkamaz hale geldiklerini ifade ederek, şöyle dedi:
"Bugün çok kötü bir toz fırtınası yaşıyoruz. Nefes alıp vermekte zorlanıyoruz. Musulüzerinden IŞİD’in zehirli gaz salınımı iddiaları üzerine de tedirginlik yaşıyoruz aslında. Bu konuda yetkililerden de bir açıklama bekliyoruz. Yani panik yaşıyoruz. Yetkililer bir açıklama ile bizi rahatlatabilir." 

Meteoroloji yetkilileri ise, Irak üzerinden gelen asitli gazın havanın gece yarısından sonra yağışlı olması halinde düşük bir olasılık bile olsa asit yağmuruna dönüşebileceği uyarısını yaptı. Yetkililer toz bulutunun etkisini sürdüreceğini belirterek, bölgede oturanları ve sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.