Hava Durumu

Korkunç cinayetin arkasından yasak aşk çıktı

Samsun’da 19 yıl önce öldürüldükten sonra yakılarak gömülen Şaban Bayri’nin aşk cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan Bayri’nin eski eşi, 47 yaşındaki Habibe E., eşi 44 yaşındaki Mehmet E., kardeşi 40 yaşındaki Musa E. ifadelerinin ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Şaban Bayri’ye ait kemik ve kıyafet parçaları da bir kutuya konularak adliyeye getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2014 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkunç cinayetin arkasından yasak aşk çıktı
Samsun’daki Tekkeköy İlçesi Çırakman Mahallesi’nde oturan ve çobanlık, 3 çocuk babası Şaban Bayri, 1995 yılında hayvan otlatmadan döndüğünde Mehmet E. ile eşini iddiaya göre uygunsuz halde gördü. Bayri, bunun üzerine Mehmet E.’nin kardeşi Musa E.’nin yanına giderek gördüklerini anlattı. Bunun üzerine bir araya gelen Habibe Bayri, Mehmet ve Musa E., Şaban Bayri’yi öldürmek için plan yaptı. Musa E., Şaban Bayri’yi içki içmeye davet ettikten sonra bir otomobile binip ıssız bir yerde alkolalmaya başladı. Aynı bölgede gizlenen Mehmet E. de arka koltuktan, ön koltukta oturan Bayri’yi boğararak öldürdü. Daha sonra ağabey ve kardeş 1.5 metre çukur kazıp, cesedi buraya attıktan sonra üzerine benzin döküp yaktı. Daha sonra da toprakla üzerini kapatarak bölgeden ayrıldı. Bu olayın ardından Mehmet ve Habibe E. ilişkilerini sürdürdü. 
 
Cinayet ardından jandarmaya giden Habibe Bayri, eşinin kayıp olduğunu söyledi. Başvuru üzerine soruşturma başlatan jandarma Bayri’nin izine rastlamadı. 2001 yılında jandarmaya giden Habibe Bayri, eşinin kayıp olmadığını, Mehmet ile kardeşi Musa E.’nin onu öldürdüğünü söyledi. Savcılığa götürülen kadın, daha sonra burada ifade değiştirip birlikte yaşadığı Mehmet’in kendisini dövdüğü için bu iftirayı attığını söyleyince dosya kapandı. Bu gelişmelerin ardından Habibe Bayri 2006 yılında Mehmet E. ile resmi nikah yaparak evlendi. 
 
Kadının çelişkili ifadelerinden şüphelenen jandarma sürekli olarak Habibe, Mehmet ve Musa E.’ye baskı yapıp Şaban Bayri’yi sordu. Jandarmanın baskısına dayanamayan Musa E., 2 gün önce vicdan azabı çektiğini belirterek, "Ağabeyim Mehmet ile Habibe arasında gönül ilişkisi vardı. Şaban, bunları evde uygunsuz halde yakaladıktan sonra aramız iyi olduğu için bana gelip olayı anlattı. Bu olayın ardından Habibe, ağabeyim ve ben öldürmek için plan yaptık. Şaban’ın öldürdükten sonra çukur kazıp içine attık ve benzin döküp yaktık" dedi. 
 
Jandarma bu ifateyi Cumhuriyet Savcılığı’na bildirerek 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Savcının talimatıyla olay yerine götürülen Musa E., cesedin gömüldüğü yeri gösterdi. Bunun üzerine mısır ekili arazideki kepçe yardımıyla kazı yapıldı. Şaban Bayri’ye ait olduğu öne sürülen kemik parçaları ile kıyafet kalıntıları bulundu.
 
Sorgulanan 3 şüpheli bugün ’Canavarca hisle cinayet işlemek, cinayeti planlamak ve bu suça iştirak etmek’ suçlarından adliyeye sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.