Hava Durumu

Korkunç olay! 'Bana ve kızlarıma tecavüz edip..."

Batı'nın desteğiyle Suriye'nin Menbiç kentine operasyon düzenleyen Suriye Demokratik Güçleri, kenti tam anlamıyla almak üzere. Ancak yerel aktivistlerin geçtiği haberler oldukça can sıkıcı...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkunç olay! 'Bana ve kızlarıma tecavüz edip..."
Ehli Beyt Haber Ajansı'nın haberine göre IŞİD militanlarının, ağır bombardımanın ardından Menbiç'ten geri çekilirken savaşmayı reddeden erkekleri öldürdükleri ve düzinelerce kadına tecavüz ettikleri öğrenildi. 

2 yıldan fazla bir süredir Menbiç'in kontrolünü elinde tutan IŞİD militanlarının operasyonla birlikte halk desteğini kaybettikleri ve bir dizi katliama imza attıkları bildirildi. 

"BANA VE KIZLARIMA TECAVÜZ ETTİLER"

Menbiç'te yaşayan aktivist Nassir Taljbini, Um Mohamed isimli kadınla görüşmüş ve kadın Taljbini'ye, "Kapımı kırarak evime girdiler. Önce kocamı vurdular, daha sonra bana ve kızlarıma tecavüz ettiler. Hala bu yaşayananların şokunu atlatamadık. Bu vahşeti nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Bu bir kabustu" diye konuşmuş. 

EVLERİ DE YAKMIŞLAR

Öte yandan IŞİD militanlarının geri çekilirken kentteki birçok evi de ateşe verdikleri bildirildi. Menbiçli bir köylü olan Oum Mayyal, "Sanki insanlıktanintikam alıyorlarmış gibi davranıyorlardı" diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.