Hava Durumu

Korkunç patlamanın kurbanları toprağa veriliyor

Reyhanlı'daki patlama sonrası olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, patlamada hayatını kaybedenler de toprağa veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkunç patlamanın kurbanları toprağa veriliyor

Reyhanlı'da dün meydana gelen patlamaların ardından olay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

Patlamaların gerçekleştiği Atatürk Meydanı ve Reyhanlı Belediyesi hizmet binası önündeki ekipler, hummalı şekilde çalışma yapıyor.

PTT binası ve bir bankanın ortasında kalan bölümdeki patlamanın olduğu yerin çevresinde bulunan binaların içinde ve çatılarında detaylı inceleme yapılıyor. İncelemenin, patlama sırasında parçalanmış olabileceği düşünülen bir kişiye ait cesedin bulunması amacıyla başlatıldığı belirtiliyor.

Patlamaların gerçekleştiği Atatürk Caddesi ve çevresinde temizlik çalışmalarına da başlandı. Çevrede zarar gören çok sayıdaki binanın etrafında da görev alan güvenlik güçleri, olası bir kazayı önlemek için vatandaşları olay yeri yakınlarında dolaşmamaları yönünde uyarıyor.

Bu kapsamda ilçe merkezindeki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldığı görüldü. Olay tepki için bölgedeki birçok ev ve iş yerine Türk bayrakları asıldığı gözlendi.

Cenaze işlemleri başladı

Patlamalarda hayatını kaybedenlerden kimlik tespit çalışmaları tamamlananlar, ailelerine teslim ediliyor. Ölen vatandaşlar için ilçe merkezindeki çoğu sokakta taziye çadırı kuruldu.

Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda cenazelerin toprağa verilmesi için de hazırlık başlatıldı. Aileleri tarafından teslim alınan bazı cenazeler, evlerde kılınan cenaze namazının ardından toprağa veriliyor.

Reyhanlı Belediyesinin yakınındaki ilk patlamada hayatını kaybettiği tespit edilen Hacı Salih Aslan için Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinin önünde cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Aslan'ın cenazesi ilçe mezarlığında defnedildi.

Çaycılık yaptığı ve postane önündeki ikinci patlamada hayatını kaybettiği öğrenilen Hüseyin Çolak'ın cenazesi de kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Atalay ve Güler cenaze namazına katıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamalarda hayatını kaybeden Mehmet Ali Şamlioğlu için Reyhanlı ilçesindeki Dergiler Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldılar.

Güler: Manipülasyonlara itibar etmeyin

Cami çıkışında gazetecilerin olayın bazı gruplar tarafından yapıldığı yönünde iddialar bulunduğunu söylemesi üzerine Güler, "Kesinlikle manipülasyonlara itibar etmeyin" dedi.

Atalay da "Akşam açıkladık, havaalanından giderken yine açıklama yapacağız" diye konuştu. Patlamalarla ilgili yeni bir gelişme olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de Atalay, havaalanında açıklama yapacaklarını yineledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.