Hava Durumu

Korkutan balık ölümleri

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Seyhan Nehri'nin denizle buluştuğu noktadaki toplu balık ölümleri, bölge sakinlerini tedirgin ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkutan balık ölümleri
Türkiye'nin en önemli akarsuları arasında yer alan, Çukurova'nın iki ana hayat kaynağından birisi olan Seyhan Nehri'nin Tarsus'ta 'Adana Irmağı boğazı' diye bilinen, Baharlı Mahallesi yakınlarında denizle birleştiği noktaya giden vatandaşlar, karşılaştıkları manzara ile şoke oldu. Tarsus Avcılar Kulübü Başkan ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu, vatandaşların sahile vuran ölü balıklar olduğu ihbarı bahse konu yere gittiğinde gördükleri manzara karşısında hayli üzüldüklerini söyledi.

Seyhan Nehri'nin denize döküldüğü noktada yaşanan balık ölümlerinin boyutunun her geçen gün büyüdüğünü belirten Dokucu, "Her dönem olduğu gibi bu dönemde de Seyhan Irmağına karışan zehirli atıklar Tarsus İlçesi sahillerinde toplu balık ve deniz canlılarının ölümüne neden oluyor" dedi.

Tufan Dokucu, her yıl bu dönemlerde bu toplu balık ölümleriyle karşılaştıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Caretta ölümleri, yunus ölümleri, deniz kuşları ve endemik türlerimizden mavi yengeç ölümleri de bu sahilde sıkça karşılaştığımız ölümlerden. Bu toplu balık ölümlerinin besin zincirini nasıl etkilediğini hepimiz bilmekteyiz. Bazen zehirlenen balıkları yiyen kuşlarda ölmektedir. Bizler hem Tarsuslular hem de doğaseverler olarak bu işe bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu nehrin geldiği bütün kollara atık bırakan fabrikalar denetlenmeli ve düzenli kontroller yapılmalıdır. Kurallara uymayan şahıs ya da kurumlara ağır cezalar verilmelidir. Her zaman söylediğimi yeniden söyleyeceğim. Doğa Koruma bilincinin çocukluk yaşlarda edinimi için ilköğretimden itibaren ders olarak okutulmalıdır. Aksi takdirde bizden sonraki nesillerde bu sahnelerle karşılaşacak."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.