Hava Durumu

Korona tespit edilmeyen ülkeler!

Dünyada hemen hemen tüm ülkelerde corona virüsü tespit edildi. Bugüne dek 938 bini aşkın vakası görülen corona virüsü, 180 ülkede görüldü ancak hala vaka tespit edilmeyen bazı ülkeler var. Türkmenistan, Tacikistan, Yemen, Güney Sudan, Kuzey Kore, Malavi, Komot Adaları ve Lesotho'da vaka tespit edilmedi. O ülkelerden Türkmenistan'dan farklı bir tedbir geldi. Hükümetin corona virüsü kelimesine yasak getirdiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2020 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2020 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korona tespit edilmeyen ülkeler!

Türkmenistan'da hükümet corona virüsü kelimesine yasak getirdi. İddia Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nden... Örgüt, Türkmenistan'da hükümetin medyada ve sağlık broşürlerinde "corona virüsü" kelimesinin kullanımını yasakladığına dair haberlerin ardından bir açıklama yaparak vatandaşların tehlikeye atıldığını ifade etti.

Türkmenistan'da yasaklı insan hakları savunucusu sivil toplum örgütünün yayımladığı 'Türkmenistan haberleri' adlı sitede yayımlanan habere göre; sağlık bakanlığı tarafından hazırlanan ve virüslerin yol açtığı hastalıklardan korunma ile ilgili broşürlerde corona virüsü kelimesi kullanılmadı. Koronavirüs salgını hakkında konuşan vatandaşların da polis tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.

Özgür Avrupa Radyosu'nun Türkmen dilinde yayın yapan Azatlyk Radiosy ise sivil giyimli "ajanların" halk arasında dolaşıp corona vrüsü ile ilgili konuşanları veya maske takanları gözaltına aldığını duyurdu.

RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Masası Şefi Jeanne Cavalier, yetkililerin bu uygulama ile "Türkmen vatandaşlarını riske atmanın yanı sıra Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov'un otoriter yönetimini güçlendirdiğini" belirtti. Cavalier, uluslararası toplumu sistematik insan hakları ihlallerinden dolayı tepki göstermeye çağırdı.

Türkmenistan'da hükümetin koronavirüs salgını ile ilgili olarak istasyonlarda insanların ateşini ölçme, kalabalık bölgelerde ıslak mendil dağıtma, seyahatlere sınırlama getirme gibi önlemler aldığı belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.