Hava Durumu

Koronavirüs sonrası Formula 1 başlangıcı için önemli açıklama

Formula 1'in efsane isimlerinden Ross Brawn, corona virüsün Formula 1 üzerindeki etkisi üzerine bir açıklama yaptı. Brawn sezonu başlatmak için Formula 1 yönetimi olarak gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2020 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüs sonrası Formula 1 başlangıcı için önemli açıklama

Formula 1'in efsane isimlerinden Ross Brawn, koronavirüsün Formula 1 üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Brawn, sezonun açılış tarihi ve 9 yarışın birden ertelenmesinin ardından sezonu başlatmak için Formula 1 yönetimi olarak gerekeni yapacaklarını ifade etti.

SKY Sports'a konuşan ve Formula 1'in sezonu başlatmak için farklı senaryolar üzerinde durduğunu belirten Brawn: "Son bir tarih verecek olursam size Ekim ayı diyebilirim. En geç Ekim ayına kadar sezona başlayabileceğimizi düşünüyorum. Ancak kesin konuşmak istemem. Çünkü yarışlara başlamak için 2021 yılını da beklemek zorunda kalabiliriz. Başladığımız takdirde bir plan içerisinde sürekliliğe ihtiyacımız olacak."

MİLYONLARCA İNSANI MUTLU EDEBİLİRİZ

Formula 1 ekiplerinin sağlık sorunlarını da düşünen ünlü yönetici: "Lojistik tarafı çok iyi planlamalıyız. Ekiplerin sağlık sorunu yaşamadan bu yarışlara ideal koşullarda getirilmesi şart. Şu da var ki, bir şekilde sezonu başlatırsak yarışları takip edecek evlerinde kalan milyonlarca insanı mutlu edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Formula 1 Dünya Şampiyonasında 2020 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sinin ardından Bahreyn ve Vietnam GP'leri de ertelenmişti. Daha önce ertelenen Çin GP'siyle birlikte toplam 4 yarış ertelenmiş oldu.

15 Mart Pazar günü Melbourne'de bulunan Albert Park'ta yapılması beklenen sezonun ilk yarışı, sürücülerden gelen yoğun talep sonrası FIA ve F1 yönetimi tarafından iptal edilmişti. Bilindiği üzere McLaren takımı, bir çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yarıştan çekilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.