Hava Durumu

Koronavirüs tedavisinde kullanılacak! 6 günde ayağa kaldırıyor...

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Hvidovre Hospital Hastanesi, koronavirüs testleri pozitif çıkan hasta ve yakınlarında test amaçlı tedavi olarak sıtma tedavisinde kullanılan "Klorokin" ilacını kullanacak. Fransa'da 24 hastaya uygulanan sıtma ilacı, 18 hastanın 6 gün içinde ayağa kalkmasını sağlamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2020 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2020 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüs tedavisinde kullanılacak! 6 günde ayağa kaldırıyor...

Hvidovre Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırmacı Profesörü Thomas Benfield ile doktor Stig Ekkert'in insiyatifinde gerçekleşecek olan denemelerin, Fransa'da bu ilaç üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına dayanılarak deneneceği belirtildi.

Milliyet'ten İrfan Kurtulmuş'un haberine göre, Fransa'da 24 koronavirüs hastasına uygulanan sıtma ilacı tedavisi sonucunda hastaların 18'inin 6 gün içinde ayağa kalktığının görüldüğüne vurgu yapan doktor Ekkert, ilacın çabuk iyileştirip daha az hasta yaptığını söyledi.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Doktorlar Benfield ile Ekkert, 50 kadar koronavirüsü hastası ve yakınlarına zehirsiz olan sıtma ilacı klorokin'i dozajlar halinde vereceklerini ve bunun virüsü önleme de kullanılıp kullanılamayacağını da araştıracaklarını ifade ettiler.

"YAN ETKİLERİNİ BİLİYORSANIZ KULLANMAK SIKINTI YARATMAZ"

Danimarkalı Profesör Benfield ayrıca, sıtma ilacı klorokin'in yan etkilerini bildiklerinden kullanmanın sıkıntı yaratmayacağını, ABD ile Norveç'in de bu yöntemi denemeye başlayacağını sözlerine ekledi. Danimarka'da, şimdiye kadar bin 326 kişide bulunan koronavirüsü vakasında 13 kişi hayatını kaybetti. 1 Türk kadın da hastaneye kaldırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.