Hava Durumu

Koronavirüsün açıklanandan önce can aldığı ortaya çıktı!

Dünya çapında 2.4 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili çarpıcı bir araştırma sonucu paylaşıldı. Sırbistan'da bilim insanları corona virüsünün Avrupa'ya açıklanandan daha önce giriş yaptığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüsün açıklanandan önce can aldığı ortaya çıktı!

111 milyondan fazla insana bulaşan ve 2.4 milyonu aşkın insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili dikkat çekici bir araştırma Sırbistan'da yapıldı... Sırp bilim insanları, Belgrad'da yaşayan bir inşaat işçisinin 5 Şubat 2020'de koronavirüse bağlı sebeplerle öldüğünü duyurdu. Daha önce Fransız yetkililer Avrupa genelinde corona virüsüne bağlı ilk ölümün Fransa'da 15 Şubat'ta gerçekleştiğini duyurmuştu.

Son dönemde agresif aşılama süreci ile dikkatleri üzerine çeken Sırbistan'da yapılan araştırmada 56 yaşındaki inşaat işçisinin yüksek ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve ölüm sebebinin ise zatürre olduğu duyuruldu. Belgrad Tıp Fakültesi'ndeki Adli Tıp Enstitüsü'nde görevli bilim insanları bu kişinin ölüm sebebinin Covid-19 olduğunu resmen açıkladı.

OCAK VE ŞUBAT'TA GELMİŞ

Frontiers in Medicine isimli dergide geçen hafta yayınlanan raporu hazırlayan adli tıp patoloğu Milenko Bogdanoviç, "Covid-19'un bölgeye nereden geldiği bilinmiyor fakat ilk vakalar 2020 yılının Ocak ve Şubat aylarında görüldü. Bu durumda corona virüsü bölgeye daha erken giriş yaptı" dedi.

Avrupa'daki ilk corona virüsü vakası Fransa'da 24 Ocak'ta görülmüş ve Covid-19'a bağlı ölüm de 15 Şubat'ta gerçekleşmişti. Bogdanoviç, "Daha önce yurt dışına çıkmamış Sırp işçiden aldığımız numuneler bize Avrupa'da Covid-19'a bağlı ilk ölümün Sırbistan'da gerçekleştiğini gösteriyor" dedi. 6.9 milyon nüfuslu Sırbistan'da 4.351 insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ilk olarak 6 Mart 2020'de tespit edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.