Hava Durumu

Koruyucu baba kızına can oldu, 'Yılın Babası' seçildi

Mustafa Boyraz, geçirdiği trafik kazası sonucu yüzde 76 engelli hale gelmesine rağmen, hastalığı ilerleyen küçük kızı Kader'e böbreğini verdi. 'Yılın Babası' seçilen Boyraz, "Kader bize gerçek sevgiyi öğretti" diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koruyucu baba kızına can oldu, 'Yılın Babası' seçildi

Mersinli TIR şoförü 50 yaşındaki Mustafa Boyraz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 'Yılın Babası' seçildi. O, babalığın kan bağıyla olmayacağının canlı bir kanıtı. Bu nedenle kendisine verilen bu büyük onuru sonuna kadar hak ediyor.
Boyraz, böbrek yetmezliği yaşayan ve ailesinin bakımını yapamayacağı iddiasıyla yurda bıraktığı 13 yaşındaki Kader Yılmaz'ın kaderini değiştirdi ve hastalığına rağmen küçük kıza önce koruyucu aile olup onun sıcak bir yuvaya kavuşmasını sağladı.

Ailesi tarafından hastalığı nedeniyle bakımını yapamayacakları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurduna 2013'te verilen ve böbrek hastası küçük Kader'in yaşamı Boyraz ailesi ile birlikte değişti. Hasta olmasına rağmen küçük kıza korucuyu aile olmak isteyen bir çocuk babası TIR şoförü Mustafa ve Azize Boyraz, hiç görmedikleri Kader'i prosedürleri tamamlayınca aynı yıl evlerine götürdü.

Bir ay sonra da Mardin'de trafik kazası geçiren baba Boyraz, uzun tedavi süreci sonucu yüzde 76 engelli durumuna geldi. Fedakar baba, geçen süreçte Kader'in hastalığının ilerlemesi üzerine, kendisinden de doku örneği alınmasını istedi. Dokunun uyuştuğu ortaya çıkınca 10 Mayıs'ta Boyraz'dan alınan böbrek başarıyla Kader'e nakledildi.

Hastanede tedavinin tamamlanması ardından taburcu edilen küçük Kader, Mersin'in Mezitli ilçesindeki evlerine döndü. Hasta olmasına rağmen koruyucu aile olarak aldığı Kader'e böbreğini veren Mustafa Boyraz, Mezitli Belediyesi tarafından yapılan sosyal medyada halk oylaması sonucu 'Yılın Babası' seçildi. Belediye Başkanı Neşet Tarhan'dan ödülünü alan Boyraz, "Dokularımızın uyuştuğunu öğrenince karar vermem 3 saniye sürdü. Ben Kader'in şansı değilim, Kader bizim şansımız. Kader bize anne babalığı ve gerçek sevgiyi öğretti" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 'Yılın Babası' seçilen Boyraz, ödülünü bakanlığın koruyucu aileler için verdiği iftar yemeğinde aldı. Ödülü veren, Bakan Fatma Betül Kaya, Mustafa ve Azize Boyraz'a "Kader'i kaderine terk etmedikleri" için teşekkür ederek "Mustafa Boyraz, Kader'e sadece sevgisini değil, canından bir parçasını da verdi. Anne babalık sadece kan bağıyla olmuyor, can bağıyla da oluyor" ifadelerini kullandı. Bakan Kaya, koruyucu aileler arasında düzenlenecek "Yılın Babası" ödülünü geleneksel hale getireceklerini, annelere de Anneler Günü'nde "Yılın Annesi" ödülünü vereceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.