Hava Durumu

KOSGEB kredileri hakkında son dakika gelişmesi

Başbakan Binali Yıldırım: KOSGEB kredi verme işlemi bugün başlıyor. Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KOSGEB kredileri hakkında son dakika gelişmesi

Başbakan Yıldırım AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

KOSGEB'de 460 bin işletmeye kredi verme işlemi bugün başlıyor. Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. İlk yıl ödeme yok, iki yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun. Söz verdik yerine getirdik. Mükelleflere, vergilerini düzenli ödemeleri halinde yüzde 5 indirim yapan yasa Meclisimizde kabul edildi. Elektrik borçları yıllardır sorun, bunların yeniden yapılandırılması ve çiftçinin Ziraat Bankası'na olan borçlarının da yeniden yapılandırılması da karara bağlandı.

Bu düzenlemelerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Ocak ayında konut satışları yüzde 13 artış gösterdi. Yurtdışında Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için de bir kanun tasarısını Meclis'e gönderdik.

Öte yandan KOSGEB gov.tr'den yapılan açıklamaya göre, Başabakan Binali Yıldırım'ın grup toplantısının ardından sorgulama sayfasının aktif hale geçeceği bildirildi.

BİR YIL BOYUNCA GERİ ÖDENMEYECEK

İşletme sahiplerinin 50 bin TL'ye kadar almaya hak kazandığı KOSGEB kredileri, ilk 12 ay boyunca geri ödemesiz olacak. Kredi geri ödeme koşullarını ve vade sayısını uzun tutan KOSGEB, geri ödemeyi 36 ay vade ve üçer ay arayla kabul edecek.

KİMLER KREDİYİ ALMAYA HAK KAZANDI?

15 bin kişinin yararlandığı bir önceki programa başvuran ve destekten yararlanamayan 230 bin işletme sahibinin yeniden değerlendirildiği süreçte, güvenlik soruşturması ön koşul oldu. Güvenlik soruşturmasını tamamlayan işletmeler ise çalışan sayısı ve net satış hasılatına göre değerlendirmeye tabii tutuldu. Yıllık net satış rakamı 1 milyon TL'nin altında ve 10 kişiden az çalışana sahip olan işletmeler bu destekten yararlanmaya hak kazandı.

KREDİLER 9 BANKA ÜZERİNDEN ÇEKİLEBİLECEK

Kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından işlemlerine başlayacak olan ve işletme sahipleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın protokol imzaladığı 9 banka üzerinden kredi çekebilecek. Bu bankalar; Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası şeklinde sıralanıyor.

460 BİN 167 İŞLETMEYE KREDİ VERİLİYOR

Toplam 11 milyar lira nakit kaynak sağlandığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, kriterlere uyan 460 bin 167 işletmeye kredi verileceğini duyurdu.

DEVAM EDECEK...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.