Hava Durumu

Koşukavak: Şampiyonluk için henüz erken

Yeşil Beyazlıların deneyimli teknik adamı yarın oynanacak Bayburt maçında az süre alan isimlere şans vereceğini belirtirken, 1. Lig'deki şampiyonluk şansları için ise, "Henüz çok erken. Lig çok hızlı değişkenliklere sahip" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koşukavak: Şampiyonluk için henüz erken

HABER | Tolga ÖZTAŞ

Dün Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde çalışan Bursaspor'da Yalçın Koşukavak açıklamalarda bulundu...

Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda yarın Bayburt Grup İl Özel İdare Spor ile karşılaşacak Bursaspor, dünkü antrenmanını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Vakıfköy'de yaptı. Antrenman öncesi konuşan Yeşil Beyazlıların teknik direktörü Yalçın Koşukavak, "Ben burayı çok seviyorum. Sezon başında da gelmiştim. Çalışma şartları çok güzel. Bugüne kadar Vakıfköy ile alakalı çok duyduğum şey vardı. Gerçekten Bursa'nın kalbi burası. Çok güzel oyuncuların geldiği gibi bundan sonra da oyuncuların buradan yetişeceğini düşünüyorum. Bayburt maçında daha az şans verdiğimiz oyuncularla ve U-19 Takımı'nda oynayan 3-5 oyuncu takviyesiyle gideceğiz. İnşallah orada turu atlar geliriz. Sonrasında da ligde çok önemli bir Balıkesirspor maçı oynayacağız" diye konuştu.

Oyunun her zaman iki tarafını düşündü-ğünü belirten Koşukavak, "Tek yönlü bir takım olursanız takılırsınız. Oyunun iki tarafını da oynamak istiyorum. Ligde şampiyonluğa oynayan takımlar iç sahada etkili. İç saha avantajı diğer takımlarda da var. Dünyanın her tarafında bu böyle. Biz de bu avantajlardan faydalanıyoruz ama deplasmanda da kazanmak gere-kiyor, iç sahada kaybetmez deplasmanlardan puanlarla döner- seniz iddialı takım oluyorsunuz. Puan silme cezası olmasaydı şu an lider-dik ancak bunu konuşmanın mantığı yok. Biz bir ceza aldık ve bunun etkisinden de artık kurtulduk. Şampiyonluk söylemleri için ise henüz çok erken. TFF 1. Lig çok hızlı değişkenliklere sahip" dedi.

HER MAÇIN HİKAYESİ FARKLI

Son haftalarda kazanan görüntüsüyle dikkat çeken takımın, oyununun eleştirilmesini de değerlendiren Yalçın Koşukavak, "Her maçın hikayesi başka. Her maçın organizasyo-nu başka, çünkü rakip başka. İstanbulspor maçının hazırlığı savunma kurgusu üzerineydi. İstanbulspor 4 senedir bir arada oynayan oyunculardan kurulu bir takım. 3 sene o oyuncularla çalıştım, o oyunu nasıl oynadıklarını çok iyi biliyorum, oyuncuların reaksiyonlarını da çok iyi biliyorum. Topa sahip olma konusunda şu anda Hatayspor ile ikisi lig lideri. Hücum gücü çok güçlü bir takım. Oyunun planı buydu, böyle kazanacağımızı planlamıştım, böyle de kazandık. Altay maçında da istatistikler verilere göre bizi gösterse de kaybettik. Bazen oyun planlarının içinde topu rakibe verir, savunma ağırlıklı plan yaparsanız, bazen hücum ağırlıklı oynarsınız. Maç kazanmanın çeşitli planları var, o planlar tutuyorsa başarılısınız" ifadelerini kullandı.

ASLA PES ETME

Bursaspor'da şu ana kadar performansıyla teknik direktör Yalçın Koşukavak'ın gözüne giremeyen ve Kubilay Kanatsızkuş'un yedeği olarak kalan Yevgen Seleznov antrenmanlarda daha fazla efor sarf ederek ilk 11'e girmeye çalışıyor. Boş zamanlarını ekstra idman yaparak geçiren Ukraynalı golcü ayrıca boks dersleri alarak da formunu korumaya özen gösteriyor. İstanbulspor maçında görev almayan Yevgen Seleznov karşılaşmanın ardından çıktığı antrenmanda yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Bu durumun kendisini yıldırmadığını ifade eden Yevgen Seleznov "Sıkı çalış ve asla pes" etme notunu yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.