Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kovid-19 raporu: Pandemi sonrası zenginler daha çok harcayacak

McKinsey Global Enstitüsü, pandemi dönemindeki kısıtlamalarla azalan tüketici harcamalarındaki toparlanmanın eşit olmayacağını, zengin hanelerin harcamalarının artacağını, fakir hanelerin harcamalarının ise pandemi öncesinin de altına inebileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kovid-19 raporu: Pandemi sonrası zenginler daha çok harcayacak

Tüketimde sosyal makasın açılacağını öngören McKinsey Global Enstitüsü, zengin hanelerin harcamalarının artacağını, fakir hanelerin harcamalarının ise pandemi öncesinin de altına inebileceğini açıkladı.

Enstitünün ABD, Çin, Fransa, Almanya ve İngiltere olmak üzere beş ülkede pandeminin tüketici harcamalarındaki değişimi incelediği raporuna göre, pandemi sonrası tüketim harcamaları büyük ölçüde yüksek gelirli haneler tarafından yapılacak.

Düşük gelirli haneler ise iş kayıpları ve gelir belirsizliğinden muzdarip olacaklar. Rapora göre, iş piyasasındaki artan belirsizlik ve teşvik paketlerinin sona ermesiyle düşük gelirli hane harcamaları pandemi öncesinden daha düşük bir düzeye inebilir. Bu durumda yüksek ve düşük gelirli hane halkları arasındaki makas açılmaya devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.