Hava Durumu

Kovmak için cezaevine koydular

Kopenhag'da ailesiyle birlikte yaşarken oturma ve çalışma izni için başvuru yapan Şükran Demirtaş, hem red cevabı aldı hem de kolay sınır dışı edilsin diye cezaevine konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kovmak için cezaevine koydular

1994'te Mehmet Bech (Demirtaş) ile Türkiye'de tanışan ve 1995'te evlenen Şükran Demirtaş, 1994 ve 1999 yılları arasında ailesiyle birlikte Türkiye'de yaşadı. Türkiye'de kaldıkları süre içinde Özgür ve Okan adlarında iki çocukları doğan Demirtaş çifti, 1999'da boşandı. Boşanmalarının ardından Mehmet Bech (Demirtaş) Danimarkavatandaşı başka biriyle evlendi ve Danimarka'ya yerleşti. Ancak evliliği beklediği gibi gitmeyince, 2005'te boşandı ve eski eşiyle tekrar görüşmeye başladı. Çift, 2006 yılında tekrar evlendi ve Danimarka'ya yerleşti. 2008'de de üçüncü çocukları Gürkan Demirtaş dünyaya geldi.

BAŞVURULARI REDDEDİLDİ

Şükran Demirtaş, üçüncü çocuklarının ardından 2010'da Danimarka'ya oturma ve çalışma izni almak için yaptı. Ancak yetkililer, evli olduğu Mehmet Demirtaş'la olan birlikteliğinin Danimarka'ya bağlılığı bakımından yeterli olmadığı gerekçesiyle Demirtaş'a oturma izni vermedi. Bu yetmezmiş gibi, yabancılar müdürlüğünün başvurusu üzerine sınır dışı edilmesi söz konusu olduğunda saklanmasın veya sınır dışı eylemi kolaylıkla gerçekleşsin diye, 3 Ekim'de polis tarafından evinden alınarak cezaevine konuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.