Hava Durumu

Koyunlara ultrasonlu gebelik kontrolü

Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticiler dişi koyunların gebe olup olmadığını ultrason cihazıyla veteriner hekimlere kontrol ettiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koyunlara ultrasonlu gebelik kontrolü

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan küçükbaş hayvan işletmelerinde bulunan dişi koyunlara ultrason cihazı ile gebelik kontrolü yapılıyor. Çiftlikte bulunan Merinos cindi koyunlara gebelik testi yapan Veteriner Hekim Şeref Aslan, "Sürünün devamlılığını sağlamak için erken tanı yöntemi ile gebe hayvanları tespit edip programla daha hızlı bir şekilde üremeyi devam ettirebiliyoruz. Yapılan ultrason kontrolünde yanılma payı yüzde 1, o da kişiye bağlıdır.

Ultrasonografi görüntü ile bakıldığı için yanılma tamamen kişiye bağlı o anda iyi bakamama ya da dalgınlığından kaynaklanan yüzde 1'lik yanılma oranı çıkar. Üreticilerimiz kesinlikle koç katımından sonra hayvanları ultrason cihazı ile kontrol ettirsinler" diye konuştu.

Doğum sonrası kuzuların annelerini kesinlikle emmesi gerektiğini söyleyen Veteriner Hekim Aslan, "Ayrı ve temiz padoklarda bu işlemin yapılması gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.