Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kozmik imam yakalandı! Şu ana kadar yakalanan en önemli isim...

FETÖ/PDY'nin 14 ilden sorumlu Marmara Bölgesi imamı Etem Taş, 6 aylık teknik takip sonucu nefes kesen operasyonla yakalandı. Taş, FETÖ soruşturmalarında yakalanan en önemli isim.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kozmik imam yakalandı! Şu ana kadar yakalanan en önemli isim...

Gaybubet evlerinde kaldığı ve hatsız akıllı telefon kullandığı belirlenen Taş, İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu Üsküdar Acıbadem Mahallesi'nde bulunan Erdem Parkı'nda 30 Nisan'da yakalandı.

Sabah gazetesinden Kenan Kıran'ın haberine göre tutuklanan Taş ile ilgili detaylar şöyle: "Taş, Gülen'le Amerika'da defalarca görüştü. Örgütün "Yüceler Şurası(Mollalar Grubu)" denilen en üst kademesiyle bağlantılıydı. Gülen'den randevuları ayarlayıp güncel talimatları alan New York Eyalet Abisi Mehmet Yaşa, Mustafa Yeşil, İsmail Cingöz ve üst düzey FETÖ/PDY ülke imamlarıyla ByLock yazışmalarına ulaşıldı. FETÖ'nün en önemli isimleri Sadık Kesmeci ve Sait Aksoy'la birlikte Türkiye'den ABD'ye gitti. 2015- 2018 arasında Marmara Bölge imamıydı. Son görevini, şu an Washington'da abisi olan Sadık Kesmeci'den devraldı.

Gaybubet evlerinde kalan Taş, hastalanınca aldığı ilaçların kayıtlarından teknik takibe yakalandı. Eşi ve oğluyla parklarda görüştüğü belirlendi. 30 Nisan'da Erdem Parkı'nda eşiyle buluşunca etrafı sarıldı ve yakalandı. Adli kaynaklara göre; Taş FETÖ soruşturmalarında yakalanan en önemli isim. Taş'ın gözaltına alındığı gün Gülen'in sabaha kadar uyuyamadığı öğrenildi. Taş akıllı telefonunda kurulu Falcon isimli örgütün yönetici tabir edilen kadrosu tarafından kullanılan gizli haberleşme ağı yakalandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.