Hava Durumu

KPSS başvuruları için geri sayım başladı

Lisans mezunlarının gireceği 2018 KPSS oturumlarının başvuru süreci bu ay başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KPSS başvuruları için geri sayım başladı

ÖSYM'nin aylar öncesinden tarihlerini duyurduğu KPSS 2018 başvuruları için geri sayım devam ediyor. Genel yetenek- genel kültür ve ÖABT başvuruları, kısa bir süre sonra ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden alınacak. ÖABT'ye katılmak isteyen adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da başvuruda bulunması gerekiyor.

LİSANS SINAVI VE BAŞVURU TARİHLERİ

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos'ta açıklanacak.

ÖNLİSANS SINAVI VE BAŞVURU TARİHLERİ

Yüksek öğretim kurumlarının önlisans eğitim, veren bölümlerinden mezun olan memur adayları başvurularını 28 Ağustos tarihinde yapmaya başlayacaklar. Yaklaşık iki hafta sürecek başvurular 12 Eylül tarihinde sona erecek. 2018 Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 4 Kasım tarihinde düzenlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.