Hava Durumu

KPSS'de sürpriz değişiklik

ÖSYM Başkanı Ali Demir, lisans düzeyinde yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) testlerindeki konu ve dağılımlarıyla ilgili akademisyenlerin önerileri ve Devlet Personel Başkanlığı’nın görüşleriyle güncelleme yapıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2013 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2013 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KPSS'de sürpriz değişiklik

 Tüm alanlarda yeni eğitim programları doğrultusunda, üniversitelerde okutulan derslerin düzenlemeyle kapsam içine alındığını vurgulayan Demir, "Programlara yeni eklenen ya da kapsamı değişen dersler nedeniyle testte yer alacak soruların konu dağılımları yani yüzdeleri de bu düzenlemeyle güncellendi. Mevcut konu dağılımları, yükseköğretimdeki derslerin çeşit ve ağırlıklarının değişmesiyle güncelliğini yitirmişti. Bunun için de düzenlemeye gittik" diye konuştu.

Demir, ortaklık içeren konu gruplarının ağırlığının da azaltıldığını ifade ederek, konu dağılımlarının güncel yüksek öğrenim mevzuatına uyarlandığını kaydetti.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne ilişkin daha önce örnek sorular hazırladıklarını anımsatan Demir, bu kapsamda da güncelleme yaptıklarını ve testi en kısa zamanda ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlayacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.