Hava Durumu

Kredi alacaklar acele etmesin

Merkez Bankası faiz koridorunun hem alt hem üst bandını ve politika faizini 0.5 puan indirmesinin ardından bankalar harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kredi alacaklar acele etmesin

Bankaların kredi faizlerinde indirimlere başlarken faiz düzenlemelerinin önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Yeni faiz oranlarının açıklanmasıyla vatandaşlar daha az faiz ödeyecek. Dolayısıyla şu an kredi almak isteyenlerin acele etmemeleri, gelecek haftayı beklemeleri öneriliyor.

Merkez Bankası'nın 0.5 puanlık faiz indirimi mevduat sahiplerini bir kez daha üzerken kredi alacak olanlara gün doğdu. Faiz kararının ardından bankalar yeni faiz oranlarını bir hafta içinde uygulamaya başlayacak.

İhtiyaç kredisi alacak olanlar yeni faiz oranlarını beklemeli. Şu anda 1.65 gibi yüksek seviyelerde olan ihtiyaç kredi faiz oranları faiz indirimi kararının ardından 1.45 seviyelerine kadar inecek. Bu durumda 24 ay vadeli 100 bin TL kredi çeken vatandaş toplamda 39 bin 600 TL faiz ödemek yerine 34 bin 800 TL faiz ödemiş olacak ve 4 bin 200 TL'si cebinde kalacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.