Hava Durumu

Kredi alacaklar dikkat! Faizler...

BDDK Başkanı Akben "Tüketici kredilerinde, konut kredilerinde ve diğer kredilerde faiz oranlarında düşme bekliyoruz "Faiz oranlarındaki düşmeyle birlikte zaten büyümenin daha olumlu bir seyre gireceğini düşünüyoruz"dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kredi alacaklar dikkat! Faizler...
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "Tüketici kredilerinde, konut kredilerinde ve diğer kredilerde faiz oranlarında düşme bekliyoruz" dedi.

Akben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüketici kredilerinde faizlerin düşürülmesi konusunda bankalara yönelik çağrısına ilişkin soruları yanıtladı.

Genel faizoranlarının aşağı gelmesiyle birlikte tüketici kredilerindeki faiz oranlarında da mutlaka bir düşme oluşacağını belirten Akben, "Geçen haftalarda faiz oranları, ekim ayından bugüne en düşük seviyeyi test etti. Bu oranlardaki düşmeyle orantılı olarak da tüketici kredilerinde, konut kredilerinde ve diğer kredilerde faiz oranlarında düşme bekliyoruz. 

Faiz oranlarındaki düşmeyle birlikte zaten büyümenin daha olumlu bir seyre gireceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Katar ve İran'dan Türkiye’ye ciddi ilgi var"Akben, Türkiye’de katılım bankacılığındaki gelişmelerin sorulması üzerine, "Katılım bankacılığı çok önem verdiğimiz bir sektör. Türkiye’deki payı hala çok düşük seviyelerde. 

Bardakta daha çok dolduracağımız yer var" yanıtını verdi.Türk bankacılık sisteminin yurt dışından ciddi manada sermaye çektiğinin altını çizen Akben, şunları söyledi:"Türkiye’ye ilginin devam ettiğini zaten görüyoruz. Geçen hafta Katar’ın Finansbank’ı alma süreci bitti. 

Bank of China’nın yeni bir banka kurma müracaatı tamamlandı. Katar ve İran gibi ülkelerden Türkiye’ye karşı ciddi ilgi var. Fed’in beklenen faiz artırımını gerçekleştirememesi, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde bu tür yatırımları ve girişimleri, Türkiye’ye benzer ülkelere sermayeakımını kolaylaştırıyor. Türkiye’de istikrarlı bir yönetim ve düzen var. 

Türkiye, bankacılık alanında uluslararası Basel kriterlerini yerine getirmiş bir ülke. Biz geleceği daha iyi ve daha parlak görüyoruz."Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada bankalara faizler konusunda çağrıda bulunmuştu. Erdoğan, “Tüketici kredilerinde faizi lütfen bankalarımız daha da düşürsünler.
 
Birbirlerine bakarak değil. Katılımcı kuruluşlar bankaları baz alarak değil, onlar da lütfen bu oranları düşünsünler. Konut kredisi alacak vatandaşımız rahatlıkla oradan ödeyebileceği krediyi almış olsun” ifadelerini kullanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.