Hava Durumu

Kredi borcu olanlar dikkat! Her an aranabilirsiniz

Dolardaki büyük hareket bankaların bazı kredileri geri çağırmasına da yol açıyor. Alacakların tahsili için de ekipleri güçlendiriyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2015 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kredi borcu olanlar dikkat! Her an aranabilirsiniz
Doların 2,60 lirayı aşması vatandaşa da yansımaya başladı. Kredi çeken tüketicilere bankalardan telefon gelmeye başladı. Bugün'ün haberine göre, bu konuda dikkat çekici örnekler ortaya çıkmaya başladı. 

Vefat eden babasının 10 bin liralık kredisini 300 lira takside bağlayan Yetiş Kurt’tan kredinin tamamı peşin ödemesi istendi. Kurt’un kabul etmemesi üzerine banka, taksitlerin 500 liraya çıkarılmasını önerdi.
 
BÖYLE TALEP OLAMAZ 

Uzmanlar, benzer taleplere karşı tüketiciyi uyardı: “Dolardaki artış bahane edilerek kredi taksit sayısı düşürülüp ödenen para arttırılamaz.” Yine doların etkisiyle bankaların yurtdışından aldıkları borçlar karşılığında verdikleri teminatlar da yetmemeye başladı.
 
Ek teminat için bankalar verdikleri kredileri çağırmaya başladı. Ayrıca batık kredi kartı borçlarının icra takibi için de son 1 aydaki banka personel sayısı artırıldı. 

HAREKET MUTFAK VE PAZARA DA YANSIYOR 

TÜKODER Başkanı Haşmet Atahan, dolardaki artışın büyük ve orta ölçekli şirketleri etkilediği için vatandaşın fiyatlarına da zam olarak yansıdığını söyledi. Şirketlerin dolarla kredi kullandığını ve ara malı ithal ettiğini hatırlatan Atahan, “Dolardaki yükselme tüketicinin pazarına, mutfağına ve cüzdanına yansımaya başladı” dedi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.