Hava Durumu

Kredi kartlarında devrim!

TROY ile birlikte Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kredi kartlarında devrim!
Türkiye, kendi ödeme yöntemini hayata geçirdi ve TROY logosu banka kartlarının ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yerini aldı. 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle kullanıma hazır hale gelen TROY’un ilk işlemi ise düzenlenen lansman toplantısında, BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko tarafından gerçekleştirildi. Canko, dünyada Kanada’dan İtalya’ya ve Güney Kore’den Hindistan’a kadar pek çok ülkenin kendi yerel ödeme sistemini kullandığına dikkat çekerken, Türkiye’nin de artık bu alanda yerini aldığını söyledi. Geleceğe dair hedefleri de ortaya koyan Canko, “Çok önemli bir hedefimiz var. 2023 yılında yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek. Gelecekte, bugüne baktığımızda ‘’Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’’nin hayata geçtiği bu anlamlı anı gururla hatırlayacağız’’ dedi. 
 
Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY, yapılan ilk işlemle kullanıma sunuldu. BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko düzenlenen törende, “TROY’un arkasında bankacılıktaki bilgi birikimi, deneyimi ve teknolojisi ile Türkiye var. Bu yüzden adımız “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”nden geliyor. Türkiye’nin “TR”si, ödemenin “O”su ve “Yöntemi”nin “Y”sinden oluşan kısaltmayla ona “TROY” adını verdik” dedi. Türkiye’deki tüm POS, ATM ve e-ticaret siteleri  1 Nisan 2016 itibariyle TROY logolu kartlar ile işlem yapmaya hazır hale geldi. Çok yakında cüzdanlarda da TROY logolu kartları görmeye başlayacağız. TROY, evlerde, işyerlerinde ve tüm alışverişlerde kullanılabilecek. BKM Genel Müdürü Soner Canko, “İster POS, ister ATM,  ister internet üzerinden alışveriş yapın, ödeme yaparken ya da ödeme alırken işleminiz güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek. Üstelik Türkiye’ye özel olacak, Türkiye kazanacak” dedi.  
TROY’UN ARKASINDA TÜRKİYE VAR!

 
Dr. Soner Canko toplantıda, “TROY’un arkasında Türkiye var. Türkiye’nin bilgi birikimi, deneyimi ve teknolojisi var. Finansal teknolojilerde ve güvenlikte dünya standartlarını yakalamış bir ülke olarak bu çok önemli bir güvence. Dolayısıyla hepimiz için kutlamaya değer bir yenilik. Bunun sebeplerini daha iyi anlayabilmek için geleceğe odaklanmamız lazım” dedi. Canko sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyadaki örnekler bize yerel kartlı sistemlerle ilgili çok önemi ipuçları veriyor. Tüm dünyada kartlı ödemelerin ekonomilerin büyümesine yardımcı olduğunu görüyoruz. Kayıtdışı ekonomiyi önlüyor, enflasyonu düşürüyor, istihdam yaratıyor ve nakit para yükünden kurtarıyor”.
 
TROY TÜRKİYE İLE BULUŞMAYA HAZIR

 
BKM olarak tüm bu fırsatları gördüklerini ve sektör olarak çok çalıştıklarını belirten Dr. Soner Canko, “Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ödeme yöntemini geliştirebilmek için uzun çalışmalar yaptıkStandartları belirledik, operasyonel kuralları hazırladık. Kart çıkaran ve bunları kabul eden üyelerle çalıştık. Kart üreticilerinin, terminal sağlayıcılarının hazır hale gelmesini sağladık. Yasal otoritelerden onaylarımızı aldık ve tüm çalışmalarımızı tamamladık. 1 Nisan 2016 itibariyle Türkiye’deki tüm POS, ATM ve e-ticaret siteleri, TROY logolu kartlarla işlem yapmaya hazır hale geldi.” dedi.
 
Geleceğe yönelik hedefleri de ortaya koyan Canko, “Çok önemli bir hedefimiz var. 2023 yılında yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek. Gelecekte, bugüne baktığımızda ‘’Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’’nin hayata geçtiği bu anlamlı anı gururla hatırlayacağız’’ dedi.  
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.