Hava Durumu

Kremlin'den Rus taraftarlara uyarı

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, EURO 2016 izlemek için Fransa'da bulunan Rus taraftarlara "kanunlara uyun ve provokasyona gelmeyin" çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kremlin'den Rus taraftarlara uyarı
İngiltere-Rusya maçının öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet  olaylarını değerlendiren Peskov, taraftarların aşırı tavırlarının kabul edilemez  olduğunu belirterek, "Rus taraftarların bulundukları ülkenin kanunlarına saygı  duyacağını düşünüyorum. Burada önemli olan, taraftarlarımızı her türlü  provokasyona karşı sakin kalmaya çağırmaktır." ifadelerini kullandı.
 
Peskov, bazı Rus yetkililerin şiddet olaylarıyla ilgili yaptığı  yorumların, Rusya'nın resmi görüşünü yansıtmadığını da belirtti.
 
Rus Liberal Demokrat Parti Milletvekili ve Duma Başkan Yardımcısı Igor  Lebedev ise daha önce sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Taraftarların  kavgasında korkunç bir şey görmüyorum. Aksine bizim çocuklara aferin, böyle devam  edin." yazmıştı.
 
İngiltere-Rusya maçının öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet  olaylarında 4'ü ağır 35 taraftar yaralanmıştı. Marsilya kentinde 3 gün süren  olaylara biber gazıyla müdahale eden Fransız polisi, 20 taraftarı gözaltına  almıştı. Bu sabah Marsilya yakınlarında bulunan Mandelieu'de bir otele düzenlenen  baskında 29 Rus taraftar, sınır dışı edilmek üzere havaalanına yönlendirilmişti.
 
B Grubu'nda yarın Lille kentinde Rusya-Slovakya, 16 Haziran Perşembe  günü ise Lens kentinde İngiltere-Galler maçları yapılacak. Fransa'nın kuzeyindeki  iki kent arasında 40 kilometre mesafe bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.