Hava Durumu

Kritik uyarı: Görüntüleri yayan ve paylaşanlar...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin "Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olacağız ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2016 01:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2016 01:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kritik uyarı: Görüntüleri yayan ve paylaşanlar...
Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masum insanların hayatını  kaybetmesine neden olan saldırıyla ilgili sosyal medya üzerinden saldırı anı ve  saldırı mağdurlarına ilişkin çeşitli görüntülerin paylaşıldığını belirtti.
 
Vatandaşları, Başbakanlığın yazısıyla hakkında yayın yasağı da  getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla terörün amacına  bilerek veya bilmeyerek hizmet etmemeleri konusunda da uyaran Sayan,
şunları kaydetti:
"Bu itibarla internette ve özellikle sosyal medya da yapılan ve hukuki  sorumluluğu bulunan tweet retweet gibi paylaşımlar  konusunda vatandaşların  gerekli hassasiyetleri göstermesini bekliyoruz. Kamuoyunda infial uyandırma ve  toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal  sorumlulukları bulunuyor.
Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına  hizmet edenler hakkında milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğin korunmasına  ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin  takipçisi olacağız ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.