Hava Durumu

Kritik ziyaret! İlk görüşme Yıldırım'la

Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasındaki görüşme sona erdi. Başbakanlık kaynakları görüşmede DAEŞ ve FETÖ'nün ele alındığı bilgisini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kritik ziyaret! İlk görüşme Yıldırım'la

Başbaşan Binali Yıldırım ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında yapılan görüşmeye ilişkin Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, iki isim DAEŞ ve FETÖ konularını ele aldı.

Yıldırım'ın Tillerson'u kabulünde, DAEŞ'in Irak ve Suriye'den temizlenmesi için yürütülen çabaların ele alındığı belirtilirken, FETÖ ile mücadele ve Fetullah Gülen'in iadesine ililşkin adımların atılması da gündem maddelerinden biriydi.

Aynı zamanda Başbakan Yıldırım ile konuk dışişleri bakanının görüşmesinde, ikili konularda yürütülen işbirliğinin güçlendirimesi üzerinde durulduğu belirtildi.

ABD'deki yönetim değişikliği sonrasında, bu ülkeden Türkiye'ye yapılan ilk resmi ziyarette, iki müttefik ülke arasındaki yoğun temasların sürdürülmesi konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi sona eren Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı başbaşa görüşme için Beştepe'ye gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.