Hava Durumu

Kritik ziyaret...Pazar günü Türkiye'de

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret, Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün (IŞİD) Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yönelik işgali sonrasına rastlaması nedeniyle ayrı bir önem kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kritik ziyaret...Pazar günü Türkiye'de

15 Haziran Pazar günü Ankara'ya gelecek olan Rasmussen 16 Haziran Pazartesi günü resmi temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek NATO Genel Sekreteri; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile de görüşecek. NATO Genel Sekreteri'nin Ankara ziyaretinin önceden planlandığı belirtildi. Ancak ziyaret Musul olayı sonrasına raslaması nedeniyle ayrı bir önem kazandı.

IŞID'in 10 Haziran’da Musul’u ele geçirmesinin ve 11 Haziran’da Musul’daki Türkiye Konsolosluğu çalışanlarını rehin almasının ardından, Türkiye NATO’yu acil toplantıya çağırmıştı. Toplantıda; Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Fatih Ceylan Ankara’dan gelen bilgileri aktararak, Türkiye’nin şu an için NATO’dan askeri boyutta bir talebinin olmadığını, ancak gelişmelere göre yeni bir olağan toplantı davetinin gözardı edilmemesi gerektiğini söylemişti.

Rasmussen ile Davutoğlu, pazartesi günü ortak basın toplantısı da düzenleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.