Hava Durumu

Kültür Okulları'ndan Bursa'da bir ilk

Özel Bursa Kültür Okulları, önemli bir etkinliğe imza atıyor. 28-29 Nisan tarihlerinde Bursa'da düzenlenecek olan Ulusal Robot Festivali'nde öğrenciler robotlarını yarıştıracak.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 07:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 07:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kültür Okulları'ndan Bursa'da bir ilk

HABER IBurcu SEKMENI

3 KATEGORİ OLACAK
Özel Bursa Kültür Okulları'nca 28-29 Nisan tarihleri arasında ulusal ölçekte organize edilen "ROBOLUTION'18" adlı festivalde, robotlar konusunda Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri ile liseleri, 3 ayrı kategoride (çizgi izleyen, mini sumo, arazi robot) yarışacak. Yarışmada, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Uludağ Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yanı sıra çeşitli liselerden yaklaşık 200 öğrenci robotlarını sergileyecek. Okul Müdürü Tuncay Tunca, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ilk robot yarışmalarının 2002 yılında yapıldığını hatırlattı.

TOPLAM 22 BİN TL ÖDÜL
Bursa'yı robot yarışmaları ile Türkiye çapında temsil edeceklerini belirten Tunca, "Bursa'da bu kadar geniş katılımlı bir yarışma bizim bildiğimiz kadarıyla yapılmadı. 28-29 Nisan'da herkesi bekliyoruz. Yarışmamız 3 kategoride oluşacak. 'Çizgi izleyen, mini sumo ve arazi robot' kategorilerinde toplam 22 bin lira ödül olacak. Bu ödül bilişim sektörüne, robot geliştirme amacıyla kullanılacaktır" dedi. Özel Bursa Kültür Okulları Kurucu Başkanı Zafer Bulut da, yarışmayı düzenleyecekleri için heyecanlı olduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından lise öğrencileri, robotlarla kısa bir gösteri düzenledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.