Hava Durumu

Kültürel miras geleceğe taşınıyor

Binlerce eşsiz eser ve sanatçıya ev sahipliği yapan '3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali', kentin tanıtımına ve kültürel mirasın geleceğe taşınmasına da katkı sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2018 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kültürel miras geleceğe taşınıyor

HABER I Ayşegül SEVER I

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen '3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali', Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda vatandaşlarla buluştu. Bursa'nın köklü bir kültürel mirasa ve sanat birikimine sahip olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Tarihi İpek Yolu'nun son durağı olan Bursa, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi çarşı ve hanlarıyla sanatkârlar şehri olarak, kültürüne ve tarihine sahip çıkıyor" dedi.

İLK KEZ ULUSLARARASI KATILIM

Bursa'daki el sanatları buluşmasına, halihazırda çalışan ustalar ve sanatçıların katıldığını söyleyen Başkan Aktaş, "Bu tür festival ve organizasyonlar, bir yandan sanatçıların sanatlarını icra etmelerine teşvik olurken, diğer taraftan da tarihi ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılmasına imkan sunuyor. Birbirinden güzel el emeği eserler, 15 Nisan Pazar gününe kadar görülebilecek. Tüm Bursalıları el emeği göz nuru eserleri görmeye davet ediyorum" diye konuştu. Festivale ilk kez uluslararası katılım olduğunu, Gümülcine ve Kırcaali'den de ustaların Bursa'ya geldiğini söyleyen Aktaş, bu durumun Bursa'nın tanıtımına da katkı sağladığını ifade etti. Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de, sanat eserlerinin, medeniyeti, sonraki nesillere aktaran şahitler olduğunu belirterek, el sanatlarına sahip çıkılmasının önemini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.