Hava Durumu

Kumla'dan kentsel dönüşüme onay çıktı

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin deprem riskine karşı yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kumla'dan kentsel dönüşüme onay çıktı
Mahallelere yönelik yerinde inceleme gezilerini Kumla ile devam ettiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, halkın taleplerini görmezden gelerek siyaset yapanların tabela partisi olmaktan öteye gidemeyeceğini kaydetti. Yılmaz, “Cihatlı Mahallesi mevkiinden Kumla ve Karacaali sırtlarına, Haydariye çevresine kadar olan, zeytin vasfını yitirmiş, ormanlaşmış, bakımsız arazilerin imara açılmasını istiyoruz. Gemlik’in dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesi de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edilmiş. Bizim için en değerli varlık insandır. Gemlik’te 50-60 bin insanın hayatı risk altındayken, halka rağmen siyaset yapamayız” dedi.

Kumla muhtarları Kemal Karadeniz ve Abdullah Satı’nın da katıldığı kahvehane ziyaretlerinde vatandaşa deprem riski, kentsel dönüşüm, Kumla’ya yönelik hizmet ve yatırımların yanı sıra imar planları hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, insanı da zeytin ağacını da koruyacaklarını, ancak en değerli varlığın insan olduğunu açıkladı. Ağaç sökme makinesiyle hiçbir ağacın zarar görmeyeceğini, sökülen zeytin ağaçlarının hazine arazisine veya başka alanlara dikilebileceğini anlatan Yılmaz, ilçenin kentsel dönüşüm konusundaki ihtiyaçlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bakanlar Faruk Çelik ve İdris Güllüce’ye ilettiklerini bildirdi.

Halkın büyük desteğini aldıklarını vurgulayan Yılmaz, Kumlalıların da destek verdiği yeni yerleşim alanlarının imara açılmasına muhalefetin de destek vermesi halinde ilçeye mahsus bir kanunun meclisten süratle geçeceğini söyledi.
Gemlik’in 40-50 yıllık geleceğinin planlanacağını, ilçeye özel yasa çıkması halinde Gemlik ve Kumla’nın önünün açılacağını ve ilçe halkının daha sağlam zeminli arazilerde yaşayacağını ifade eden Yılmaz, yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi konusunu halka ve muhalefete bıraktıklarını sözlerine ekledi.

Kumlalıların sorularını da cevaplayan Yılmaz, yeni yerleşim alanları konusunda destek olan vatandaşlara teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.