Hava Durumu

Kunak'tan sağlıklı hayatın sırları

Yıldırım Belediyesi, ünlü Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Op. Dr. Feridun Kunak'ı ilçe sakinleriyle buluşturdu. Kunak, herkesin kendi kendinin doktoru olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2017 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2017 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kunak'tan sağlıklı hayatın sırları

Sinandede Mahallesi'nde bulunan Kilim 2 Düğün Salonu'ndaki konferansa vatandaşlar ilgi gösterdi. 'Sağlık Olsun' adlı programda doğal, dengeli ve doğru beslenmenin önemi değerlendirildi. İnsanların en çok önem vermesi ve atlamaması gereken öğünün kahvaltı olduğunu vurgulayan Op. Dr. Feridun Kunak, "İnsanlar maalesef güzel kahvaltı etmiyor. Kahvaltı önemli, çünkü geceden beden aç kalıyor, sabah çok ihtiyaçlarımız var, kahvaltı yapmadan eşimizi işe, çocuklarımızı da okula yolluyoruz. Yuvayı yapan annelerdir. Ne olursunuz eşinizi ve çocuğunuzu kahvaltı etmeden evden göndermeyiniz" dedi.

Doğal ve katkı maddesi içermeyen besinleri tüketmenin sağlıklı yaşamın en önemli anahtarı olduğunun vurgulayan Kunak, "Dünyanın en büyük nimetleri zeytin, bal, süt, peynir ve yumurtadır. Ancak kahvaltıların vazgeçilmezi olan bu besinlerin kıymetini bilmiyoruz. Zeytin, Allah'ın verdiği çok önemli bir nimet. Ancak bunu tüketirken de hileli olmamasına dikkat göstermeliyiz. Bal yiyiniz, ama hepsinde olduğu gibi abartmamak kaydıyla. Katkısız ve doğal olmak şartıyla süt, peynir ve yumurta çok önemli. Dünyada parmağınızın izi kimsede yok, ben iddia ediyorum beyniniz de, kalbiniz de, mideniz de kimsede yok. O yüzden siz kendi kendinizin doktoru olmak zorundasınız. Biz doktorlar söyleriz, siz hangisini iyi bulursanız onu seçmeyi unutmayın" diye konuştu.

Feridun Kunak'ın Yıldırımlılarla buluşacağı bir sonraki 'Sağlık Olsun' programı, 25 Mart Cumartesi günü Cumalıkızık Kınalıkar Düğün Salonu'nda saat 12.00'de gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.