Hava Durumu

Kunsthal Müzesi'nde büyük hırsızlık

Kuntsthal Müzesi'nde sergilenen Picasso'dan Matisse'e, Monet'den Gaugin'e kadar ünlü ressamların 7 eseri çalındı. Büyük hırsızlıkta çalınan eserlerin değerinin yaklaşık 200 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kunsthal Müzesi'nde büyük hırsızlık

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Kunsthal Müzesi'nde bulunan 7 başyapıt çalındı. Çalınan eserler arasında Picasso, Matisse, Monet ve Gauguin'in eserleri de bulunuyor. Soygun, son yılların en büyük hırsızlığı olarak niteleniyor. Zarar ise yaklaşık 200 milyon euro. (460 milyon lira)

Olayın salı sabahı 03.00 sıralarında gerçekleştiğini doğrulayan Rotterdam polisi sözcüsü Patricia Wessels, "Ekipler görgü tanıklarının ve şüphelilerin ifadelerini aldı. Ayrıca güvenlik kameralarının görüntülerini inceliyor. Şimdiye kadar yapılan incelemeler gösterdi ki soyguna çok iyi hazırlanmışlar" dedi. Polisin açıklamasına göre, alarm çalmaya başladığında ekipler derhal harekete geçti fakat onlar olay yerine ulaşana dek hırsızlar çoktan olay mahallini terk etmişti. Yapılan incelemede, 'Tete d'Arlequin' (Pablo Picasso), 'La Liseuse en Blanc et Jaune' (Henri Matisse), 'Waterloo Bridge, London' (Claude Monet), 'Charing Cross Bridge, London' (Claude Monet)', 'Femme Devant une Fenetre Ouverte, dite La Fiancee' (Paul Gauguin), 'Otoportre' (Meyer de Haan), 'Woman with Eyes Closed' (Lucian Freud) tablolarının çalındığı belirlendi.

Müze Müdürü Türkiye'deydi
Geceleri pek kimsenin uğramadığı bir parkta bulunan müze, dün gün boyu kapalıydı. Hollanda devlet televizyonu, polisi dış kapıda parmak izi incelemesi yaparken görüntülerini yayınladı. İstanbul'da iş gezisinde olduğu öğrenilen Kuntshal Müzesi Müdürü Emily Ansenk ise soygun haberini aldıktan sonra ilk uçakla ülkesine döndü. İnceleme yaptıktan sonra Ansenk basın toplantısı düzenledi.

Polisin alarmın çalmasından 5 dakika sonra müzeye geldiğini söyleyen, Ansenk, "Her müze için kabus olan bir şeyi yaşıyoruz" dedi. 1991'de Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi'nden 20 tablo çalındığından beri böylesine büyük bir soygun meydana gelmemişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.