Hava Durumu

Kupa da gitti gidiyor

Ertuğrul Sağlam’ın istifasıyla sarsılan Bursaspor, Türkiye Kupası 5. maçında 1461 Trabzon ile karşılaştı. Yeşil Beyazlılar hiçbir varlık gösteremediği maçtan beraberlikle ayrılırken, tur umutlarını Fenerbahçe’nin bugün Sivas’ı yenmesine bağladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2013 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kupa da gitti gidiyor

Bursaspor Türkiye Kupası A Grubu 5.maçında 1461 Trabzon ile 0-0 berabere kaldı. Bu skorun ardından Timsah puanını 4’e yükseltti. Yeşil Beyazlılar’ın gruptan çıkma umudunu son haftaya taşıması için bugün Fenerbahçe’nin deplasmanda Sivasspor’u yenmesi gerekiyor. Diğer bütün sonuçlarda tur atlayacak takımlar Fenerbahçe ve Sivasspor olacak.


POZİSYON KISIRLIĞI
Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başlarken ilk tehlikeli atak Bursaspor’dan geldi. 5.dakikada Tuncay’ın ceza alanı dışından şutunda kaleci Fatih topa sahip oldu. 24. dakikada Forsell’in şutunda top yine kalecide kaldı. 36’da ise ev sahibi takım net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Barış Memiş’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf’un gelişine vuruşunda top yandan auta gitti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.


BATALLA ETKİLİ OLAMADI
İkinci yarıya Ersel Uzgur, Forsell’in yerine Batalla’yı oyuna sürdü. İkinci yarının başlangıcıyla birlikte Ferhat Kiraz sakatlanırken, yerine Okan Deniz girdi. 81.dakikada 1461 Trabzon gole yaklaşırken, Ofoedu’nun vuruşunda top üst direkten döndü. Karşılaşmanın son saniyelerinde ev sahibi takım Ofoedu ile bir gol daha kaçırdı. Mücadele 0-0 sona ererken, Bursaspor puanını 4’e yükseltti.

 

Yazıcı korkuttuğu yerde

Yaklaşık 3 ay önce oynanan Trabzonspor maçında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle ciddi bir tehlike atlatan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı beraberindeki yöneticilerle birlikte maçı izledi. Bursaspor yönetimi gün içerisinde 1461 Trabzon Yönetimi’nin verdiği yemeğe katıldı.

 

 

Batalla yarı devre

Ertuğrul Sağlam’ın istifasının ardından takımın başında sahaya çıkan Ersel Uzgur Batalla’yı Galatasaray maçını düşünerek dinlendirdi ve ilk 11’de sahaya sürmedi. Uzgur, Trabzon’a götürmesine rağmen genç Batuhan’ı kadroya almadı. Ersel Uzgur’un raporu doğrultusunda transfer edilen Petteri Forsell, Edu ve Murat Yıldırım’la birlikte orta sahada görev yaptı. Etkisiz futbolunu Trabzon’da da sürdüren Forsell ikinci yarıda yerini Batalla’ya bıraktı. Kaleyi Fenerbahçe maçında yediği gollerle büyük eleştiri alan Scott Carson korudu.

 

 

Pinto ucuz kurtuldu

Bursaspor’un Şilili forveti Sebastian Pinto, maç boyunca varlık gösteremezken, karşılaşmanın 88.dakikasında Göksu ile tartışma yaşadı. Her iki futbolcu da birbirine vururken, Şilili forvet sarı kartla kurtuldu.

 

 

Ferhat ayağını burktu

Bursaspor’un sol kanat oyuncusu Ferhat Kiraz, mücadelenin ikinci yarısında sakatlanarak yerini Okan Deniz’e bıraktı. Sağ ayak bileği burkulan Kiraz’ın bugün MR’ının çekileceği ve Galatasaray maçında oynayıp oynamayacağı belli olacak.

 

1461 TRABZON

26 Fatih Öztürk    6
1 Barış Memiş    3
(Dk. 72 Francis Ofoedu    5)
5 Mustafa Akbaş    6
8 Abdulkadir Özdemir    6
20 Gökhan Alsan    3
(Dk. 84 Torric Jebrin    3)
21 Mehmet Sıddık İstemi    6
32 Yusuf Erdoğan    6
61 Emrullah Kokoç    5
77 Abdullah Yalman    3
(Dk. 78 Göksu Alhas    3)
88 Caner Osmanpaşa    5
89 Kadir Keleş    5

 

 

BURSASPOR

17 Scott Carson    5
22 Şener Özbayraklı    4
38 İbrahim Öztürk    6
42 Hakan Aslantaş    3
21 Maurice Edu    4
16 Ömer Erdoğan    4
39 Ferhat Kiraz    4
(Dk. 50 Okan Deniz    3)
55 Murat Yıldırım    3
7 Petteri Forsell    3
(Dk.46 Pablo Batalla    3)
4 Tuncay Şanlı    3
(Dk. 80 Teteh Bangura    3)
11 Sebastian Pinto    4

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.