Hava Durumu

Kürsüdeki hâkim ankesörden çıktı!

Ankesör soruşturması kapsamında itirafçı olan eski astsubay Semih Y.'nin teşhis ettiği imamının Ankara'da halen görev yapan bir hâkim olduğu ortaya çıktı. Savcılık, şüpheli hâkim hakkında Hâkimler Savcılar Kurulu'na suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kürsüdeki hâkim ankesörden çıktı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski astsubay Semih Y. hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan iddianame düzenledi. Ankara'nın çeşitli yerlerinde bulunan büfelerde kullanılan 462 sabit numaranın HTS kayıtlarının alınarak 9 kişilik bilirkişi heyetine teslim edildiği belirtildi. İddianamede, Semih Y.'nin iki ayrı sabit hattan 29 kez ardışık ve periyodik olarak arandığının tespit edildiği vurgulandı. İtirafçı olan Semih Y., liseyi bitirdikten sonra kendisiyle 'İbrahim' kod adlı 'örgüt imamı'nın ilgilenmeye başladığını, bu kişinin aynı zamanda kendisini askeri okula yönlendiren kişi olduğunu iddia etti.

TEŞHİS ETTİ

Semih Y. ifadesinde "Okuldan sonra sabit hatlardan aramaya başladı. Anne ve babamın hacca gideceğini söylediğimde 'kesinlikle olmaz' diyerek karşı çıktı. Anne ve babamın hacca gitmesini tedbirsizlik olarak görüyordu. Bana tedbir olarak oruç tutmamamı söylemişti. Kız arkadaşım Alevi olduğu için istememişlerdi. Ben de bir süre görüşmeyi kestim" dedi. Semih Y.'nin ifade işlemi sırasında teşhis ettiği 'İbrahim' kod adlı kişinin Ankara'da görev yapan bir hâkim olduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hâkim hakkında HSK'ya suç duyurusunda bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.