Hava Durumu

Kürtaj düzenlemesi için süre verdi

Sağlık Bakanı Akdağ, ''Tıbbi gereklilik olmadıkça kürtaj yapılmamalı'' dedi, kürtaj yasası için süre verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Kürtaj düzenlemesi için süre verdi

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AA editörlerinin sezaryen ve kürtaj tartışmaları başta olmak üzere gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir hekim olarak "kürtajı" ve risklerini anlatan Sağlık Bakanı Akdağ, ''Kişisel yaklaşımım, prensip olarak gerekmedikçe, tıbbi gereklilik olmadıkça kürtaj yapılmamasıdır. Ama bu raporun neyi getirip neyi götüreceğini de görmemiz lazım. Önümüzdeki ay içerisinde bu çalışmaları Bakanlar Kurulu'na yetiştirmeyi planlıyoruz. Ondan sonrası Bakanlar Kurulu ve Meclis'in işi" dedi.
Akdağ, ''Bazen 'Annenin başına kötü bir şey gelmişse ne olacak?' deniyor. Gerekirse öyle bir bebeğe devlet bakar. Böyle bir yasa çıkarılıp da kürtajla ilgili daha ciddi kısıtlamalar getireceksek mutlaka onun yan tedbirlerini de almak durumdayız'' diye konuştu.

Sezaryenle ilgili yaptırımlar ya da tedbirler alabiliriz 
Akdağ, Türkiye'de neredeyse her iki kadından biri sezaryenle doğum yaptığına da dikkati çekerek, sezaryenle ilgili şimdiye kadar birçok yaptırım uyguladıklarını belirtti. Akdağ, ''Bir takım başka yaptırımlar ya da tedbirler alabiliriz. Örneğin tıbbi gereklilikler dışında kadının mutlaka normal doğuma öncelikle iknasını isteyebiliriz. Tıbbi gereklilik yoksa onun normal doğuma ikna edilmesi için bir süreç tarif edebileceğiz. Bunun üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

Kene uyarısı
Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, ''Keneye çıplak elle dokunmayın'' uyarısında bulundu.
Akdağ, konuk kilolu ve obezler için tavsiyelerde bulundu.
Sağlık Bakanı Akdağ, doktor ve sağlık personeline yönelik şiddet olaylarında "Beyaz Kod" uygulaması hakkında da bilgi verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.