Hava Durumu

Kurtlar Vadisi'nin güzel yıldızı o fotoğraf için dava açtı

Kıbrıs’ta 8 yıl önce yapılan “Miss Peace International” yarışmasında birinci olan manken ve oyuncu Asena Sarıbatur, fotoğrafının Facebook ve Twitter sayfalarında izinsiz kullandığı iddiasıyla “Nike” firmasının Türkiye şubesine 20 bin 500 liralık tazminat davası açtı. Asena Sarıbatur’un hiçbir fotoğrafının izinsiz internette kullanılmadığını belirten Nike firması avukatları ise davanın reddini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kurtlar Vadisi'nin güzel yıldızı o fotoğraf için dava açtı
Görevsizlikle İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen davaya göre Kurtlar Vadisi’nde Laz Ziya’nın kızı Meral karakteriyle tanınan Asena Sarıbatur’un bir fotoğrafı, kendisinden izin alınmadan Nike firmasının Türkiye’deki Facebook ve Twitter sayfalarında kullanıldı. Asena Sarıbatur da önce fotoğrafının izinsiz kullanıldığının tespiti için İstanbul  Anadolu 12.Sulh Hukuk Mahkemesi’ne tespit davası açtı.

Bilirkişi raporunda Asena Sarıbatur’un bir fotoğrafının 4 Eylül 2013’de  Nike Running Facebook ve Twitter sayfasında kullanıldığı ve bazı kullanıcıların da bu fotoğrafı alarak kendi profil sayfalarında yayınladıklarını tespit etti. Bilirkişi, Asena Sarıbatur’un talebi doğrultusunda kendi blog sayfasında üzerinde Nike yazan formayla 6 fotoğrafının da bulunduğunu da raporuna yazdı. Asena Sarıbatur, delil tespitinin ardından 19 Haziran 2014’de  firma aleyhine 20 bin 500 liralık tazminat davası açtı.

DAVANIN NİKE FİRMASIYLA BİR İLGİSİ YOK

Asena Sarıbatur’un davalı olarak gösterdiği Nike Türkiye AŞ. adında bir firma olmadığını cevap dilekçesinde açıklayan Nike European Operations Netherlands B.V. şirketi de, “Dava olmayan bir şirkete açılmıştır. Müvekkilim ile davacı arasında hiçbir hukuki ilişki yoktur. Müvekkilimin medya ve reklamcılık hizmetleri Mindshare Medya Hizmetleri AŞ. unvanlı medya ajansı tarafından yerine getirilmektedir. Davacının fotoğrafları çekildiyse ve izinsiz kullanıldıysa bu medya ajansı tarafından yapılmıştır. Davacının hukuki muhatabı bu ajanstır. Ayrıca müvekkil şirketin internet sitelerinde hiçbir izinsiz fotoğraf yayınlanmamaktadır.

Dava konusu bir fotoğraftır ve bu fotoğrafta da davacının yüzü kısmen görünmektedir. Bilirkişi kısmen yüzü görünen bu fotoğraftaki kişinin Asena Sarıbatur olduğunu nasıl tespit edebilmiştir? Kendi internet sayfasında Nike ürünleri giyerek çektirdiği fotoğraflarını yayınlayan davacının açtığı davayı mahkemenin takdirine bırakıyor ve davanın reddini istiyoruz” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.