Hava Durumu

Kurtulmuş: "Avrupa'daki İslamofobya kaygı verici"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Avrupa'daki yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı ve İslamofobyanın, Türkiye ve Türk düşmanlığı şeklinde ortaya çıkmasının son derece kaygı verici olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kurtulmuş: "Avrupa'daki İslamofobya kaygı verici"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Berlin'de 2014 yılında kundaklanan ve sonrasında onarılan İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatına bağla Mevlana Camisi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan Kurtulmuş, Almanya'da son dönemde camilere yönelik artan saldırıları değerlendirdi.

Kurtulmuş, dün gece Baden Württemberg eyaletinde Türklere ait bir camiye saldırı düzenlendiğine dikkati çekerek, "Avrupa'daki yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı ve İslamofobyanın farklı şekillerde tezahürü, somut bir şekilde Türkiye ve Türk düşmanlığı şeklinde ortaya çıkışı son derece kaygı vericidir." dedi.

Saldırıların, Almanya'daki Müslüman azınlıkların günlük hayatlarını etkileyecek tehlikeli bir boyutta olduğunu belirten Kurtulmuş, bunun aynı zamanda Alman ve Avrupa toplumunun yabancı ya da göçmen unsurlarla bir arada yaşamasını tehlikeye atacak, Alman toplumunun farklı toplumlarla ilişkilerini zehirleyecek son derece tehlikeli bir gelişme olduğuna vurgu yaptı.

Kurtulmuş, "Bu sadece politikada aşırı ırkçı dil olarak ortaya çıkmıyor. Aynı zamanda ülkeler arasındaki ilişkileri zehirleyen son derece tehlikeli gelişme olarak Almanya'nın, Avrupa'nın gündeminde yer alıyor. Aşağı yukarı günde ortalama 3 camiye Almanya'da saldırıda bulunuluyor. 7 tane de yabancı karşıtı eylemle karşılaşılıyor. En son Baden Württemberg eyaletinde Türklere ait bir camiye saldırıda bulunuldu. Hepimize, buradaki Müslüman ve Türk toplumuna rahatsızlık veren, üzüntü veren bir gelişme olarak ortada.'' diye konuştu.

Beklentilerinin yabancı düşmanlığıyla uzun süredir gündemi meşgul olan Almanya'nın bu konuda ciddi bir kamuoyu hassasiyeti oluşturması olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu tür saldırıların sadece polisiye bir olay gibi değerlendirilemeyeceğine dikkati çekti.

Kurtulmuş, polisin bu olayların faillerinin bulunması için çaba sarf etmesi gerektiğini belirterek, "İslam karşıtı saldırıların önlenmesi için toplumsal duyarlılığın artırılması lazım. Yerel yöneticiler başta olmak üzere farklı partiler içinde milletvekili dostlarımızın bu konuyu duyarlılıkla Alman kamuoyuna taşımaları, bu saldırıları takip ettiklerini açık bir şekilde ortaya koymaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak Avrupa'nın her yerindeki vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini aktaran Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Yabancı düşmanlığına, İslam karşıtlığına karşı millet olarak varlığımızın zarar görmemesi için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Dayanışma göstermek için bugünburadayız. Irkçı saldırılar sadece yapıldığıyla kalır. Bu saldırıları yapanların ayıpları yüzlerinde kara bir leke olarak ölene kadar kalır. Buna seyirci kalanların da o yangınlarda ortaya çıkan kara tablodan çok daha bir kara tablo kendi yüzlerinde ve geçmişlerinde kalır. Derler ya 'kesilen sakal daha gür bir şekilde yerine gelir'. Biz camilerimizi çok daha güzel şekilde onarırız. Biz her türlü zorluğa karşı mücadelemizi ederiz."

Kurtulmuş, Berlin Yunus Emre Enstitüsü'nü de ziyaret ederek, kurum müdürü Feyzullah Bahçi'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.