Hava Durumu

Kurtulmuş: Nihayetinde bir savaşa giriyoruz

Türkiye'nin olası Suriye operasyonuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Nihayetinde bir savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah'ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2019 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kurtulmuş: Nihayetinde bir savaşa giriyoruz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suriye'nin kuzeyinde yapılacak askeri harekat için "Nihayetinde savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temzleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah'ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Habertürk televziyonunda katıldığı programda, Suriye'nin kuzeyindeki her gelişmenin Türkiye için milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi.

"SURİYE'DE ASLA İŞGAL NİYETİNDE DEĞİLİZ"

"Türkiye'nin niyeti son derece açık. Biz Suriye'de asla bir işgal niyetiyle olmayacağız. Suriye'deki hiçbir etnik grup lehine, diğerinin aleyhine varlık göstermeyeceğiz" diyen Kurtulmuş, hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda söylediği 30 kilometrelik bölümün güvenli bölge haline getirilerek Suriyeli mültecilerin dönmesinin sağlanması olduğunu anlattı.

"NİHAYETİNDE BİR SAVAŞA GİRİYORUZ"

Kurtulmuş, "Nihayetinde bir savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah'ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız" diye konuştu.

"ABD, PYD İLE Mİ İTTİFAK YAPACAK"

"ABD nihayetinde Ortadoğu'da en istikrarlı, demokrasisi, 82 milyon nüfusu olan müttefiki Türkiye ile mi işbirliği yapacak, yoksa 5-10 bin militanı olan PYD ile mi yapacak?" diye soran Kurtulmuş, ABD Başkanı'nın direktifinden sonra bundan geri adım atılmayacağını düşündüğünü söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.