Hava Durumu

'Kurultay yok' açıklamasına CHP muhalefetinden jet yanıt!

CHP'de yapılan açıklamada 569 imza toplandığı belirtildi, "Kurultay yok" denildi. Bu açıklamanın ardından Kurultay için imza veren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Kimler imzasını hangi gerekçe ile çekmiş? Kendileri tehdit mi edilmiş?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2018 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2018 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Kurultay yok' açıklamasına CHP muhalefetinden jet yanıt!

CHP'den yapılan "Kurultay yok" açıklamasının ardından, CHP muhalefetinden açıklama geldi.

Kurultay için imza veren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Habertürk TV'ye açıklamada bulundu. Özcan, "Şaşkınlıkla izliyorum süreci. O imzaların her birinin bir hikayesi var. Noter tasdikli belgeleri bile adi fotokopi gösterdiler. Partiden istifa etmiş diyorlar. Ama bu kişilerin üyeliği şu an bile devam ediyor. 31 kişi imza çekmiş demeye getiriyorlar. Tasdikli belgeleri neden kabul etmiyorsunuz? Kimler imzasını hangi gerekçe ile çekmiş? Kendileri tehdit mi edilmiş? Biz bunları bilmek istiyoruz. Mahkeme ile ilgili de istişare edeceğiz. Her seçenek masada." dedi.

"ORTAK BİR İRADE OLUŞTU"

CHP PM Üyesi Gaye Usluer ise, "Bu hareketin içindeki kimse muhalif değil. Biz partiye yeni bir kan gelmesi ve yeni bir başarı öyküsü gelmesi için yola çıktık. Verilen kararlarda şunu görüyorum. 'Kadro hareketi istemiyoruz.' dediler. Bunu okuyorum. Genel Merkez bu imzaları çeşitli yollarla 569 imzaya indirse de kendi iradesi ile 630 kurultay isteyen vardır. Bizim kurultayımızın 1095'i seçilmiştir, gerisi Genel Başkan'ın anahtar listesi ile girmiştir. Biz CHP'li olmanın sorumluluğu ile hareket edeceğiz. Artık ortak bir irade oluştu. CHP'de bir değişimi umut edenlerden yargı yoluna gitmeme kararımız ile ilgili bir tepki aldık. 630 delegenin iradesinden bahsediyoruz. 630 delegenin iradesi bizim kontrolümüz altında değil. Delegelere baskın yapılmıştır. Bu beyana dayalı. Belge yok. Herkes yaşıyor bu ülkede. Burada yanlış olan onların imzasını çekmesindense, onların iradesine ipotek konulmasıdır. Varsa siyasi etik dışı, ahlak dışı yöntemler takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.